20/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Λόγια πολλά χωρίς απαντήσεις

      Pin It

Φάκελοι πάνε κι έρχονται στις εισαγγελίες και στον Αρειο Πάγο και από χθες ο υπουργός έχει επιδοθεί -τουλάχιστον επικοινωνιακά- σε πλήρη αναδίπλωση ως προς το ζήτημα της ποινικής αντιμετώπισης των δολοφονικών ενεργειών της ναζιστικής, ρατσιστικής και μισαλλόδοξης οργάνωσης του μη συνταγματικού τόξου. Πολλά λόγια, αλλά τα ερωτήματα προς τις υπηρεσίες του υπουργού διογκώνονται για τις δύο δολοφονικές ενέδρες:

 

1) Πού είναι οι φωτογραφίες των ταυτοποιημένων χρυσαυγιτών που έδρασαν μαζί με άλλους στη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ; Πώς θα αναγνωρίσουν οι πολίτες τους καταζητούμενους και κυρίως το αν τους έχουν δει να προβαίνουν και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες; Εισαγγελικές διατάξεις που ζητούνται και δίνονται σε χρόνους ρεκόρ αν πρόκειται για κανέναν πιτσιρικά που φέρεται (με ελάσσονες ενδείξεις) να συμμετείχε σε κάποια αξιόποινη πράξη. Εκεί όμως το αρ. 187 «πέφτει σύννεφο»

 

2) Πού είναι οι δεκάδες προσαγωγές και μαρτυρικές καταθέσεις φίλων και γνωστών των καταζητούμενων που διέπραξαν από κοινού εγκληματικές ενέργειες κατά ζωής; Ούτε για τον δολοφόνο επιτράπηκε, με ειδική διάταξη, η δημοσίευση από την ΕΛ.ΑΣ. των στοιχείων του μέχρι χθες το βράδυ.

 

3) Πού είναι οι δεκάδες προσαγωγές υπόπτων της Χ.Α. από τις περιοχές όπου έδρασαν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα; Οι φίλοι και οι γείτονες του Παύλου σίγουρα θα έδωσαν περιγραφές, αν κλήθηκαν βεβαίως να το κάνουν;

 

4) Πού είναι οι προσαγωγές των είκοσι τουλάχιστον ατόμων που δίπλα στους αστυνομικούς πετούσαν πέτρες;

 

5) Πότε θα διαταχτούν οι ΕΔΕ για την αδράνεια όσων αστυνομικών της ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας έμειναν απλώς να κοιτάζουν το «συμβάν»;

 

6) Πότε, τέλος, θα διαταχθούν οι ΕΔΕ για όσους τραυμάτισαν στον σωρό δεκάδες διαδηλωτές με ευθείες βολές και με κλοτσιές ακόμα και σε πεσμένους; Τα βίντεο είναι πολλά και καθαρότατα.

 

Τα διαγγέλματα περί δημοκρατίας και δικαιοσύνης θέλουν και πράξεις, αλλιώς είναι κούφια λόγια και βούτυρο στο ψωμί επίδοξων δολοφόνων όχι μόνο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης αλλά και πολλών θυμάτων, στην αλυσίδα των απολύτως ρατσιστικών και ναζιστικών εγκλημάτων.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top