20/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οπλοστάσιο έκρυβε ο Ιταλός πιστολέρο

Καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.
      Pin It

Καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή

 

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Ιταλού συνταξιούχου στρατιωτικού (πλωτάρχης στο ιταλικό πολεμικό ναυτικό) Ματέο Σιμόνε, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Πάτρα την ώρα που κατά τη διάρκεια της πορείας των απεργών του Δημοσίου έβγαλε όπλο μέσα στον κόσμο και σημάδεψε εναντίον τους. Σε έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτι όπου έμενε στον Πόρο, αλλά και στην Πάτρα ανακαλύφθηκαν όπλα και πυρομαχικά. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο σπίτι στον Πόρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα χάρτινο κουτί που περιείχε δεκατέσσερα σπρέι πιπεριού, ένα μεταλλικό κουτί με 390 φυσίγγια πιστολιού, ένα ξύλινο τόξο, εφτά αλουμινένια βέλη τόξου όπως επίσης και σαράντα ένα κυνηγετικά φυσίγγια. Παράλληλα η Ασφάλεια Πατρών, σε έρευνα που διεξήγαγε σε σπίτι της Πάτρας όπου φιλοξενούνταν ο 38χρονος τις τελευταίες μέρες, ανακάλυψε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο και κατασχέθηκε.

 

Χθες το μεσημέρι ο 38χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και σε 600 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή γιατί, όπως αποδείχτηκε, η άδεια οπλοφορίας του –η οποία είναι ιταλική– είχε λήξει από τις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος είπε στο δικαστήριο πως δεν είχε προλάβει να ανανεώσει την άδειά του γιατί βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα και υποστήριξε πως σπάνια κουβαλάει όπλο πάνω του, απλώς προχθές… έτυχε.

 

Σε ερώτηση γιατί έβγαλε το όπλο μέσα στον κόσμο, απάντησε πως φοβήθηκε για την έγκυο γυναίκα του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και πως ήθελε να εκφοβίσει αυτούς που πετούσαν πέτρες και μολότοφ ώστε να μην πλησιάσουν στο αυτοκίνητό του. Τέλος, να αναφερθεί πως κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της διατάραξη κοινής ειρήνης.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top