mplokofasistes

21/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια

Ναυτεργάτες και πλήθος κόσμου διαδήλωσε στη Νίκαια εναντίον της Χρυσής Αυγής και του φασισμού, στη μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα - «Μπλόκο στους φασίστες» το κεντρικό μήνυμα.
      Pin It

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια, η πορεία των ναυτεργατικών σωματείων του Πειραιά και διαδηλωτών που ξεκινώντας από την πλατεία Παιδικής Στέγης διέσχισε τους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 διαδηλωτές με σημαίες του ΠΑΜΕ και πανό της Κίνησης Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα όπως «μπλόκο στους φασίστες», «οι εργάτες δεν φοβούνται τις απειλές».

Τόσο στις ομιλίες, όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας, συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την απόφασή τους «να μην επιτρέψουν στο μέλλον «φασιστικές εκδηλώσεις στις εργατογειτονιές».

Στο μεταξύ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση- εκδήλωση, που σχετίζεται με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε εξαγγείλει συγκέντρωση και διανομή τροφίμων στη Νίκαια, ανέβαλε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

efsyn.gr

Scroll to top