Pin It

Διμέτωπη κριτική σε δικομματική κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει σήμερα ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Θα επαναλάβει την πρότασή του για τη συγκρότηση του προοδευτικού τρίτου πόλου, διευκρινίζοντας ότι «το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί εκ προοιμίου να αφορά όσους ταυτίζονται με τις σημερινές κυβερνητικές επιλογές». Στον απόηχο της δολοφονίας στην Αμφιάλη από στέλεχος της Χρυσής Αυγής, θα καλέσει όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου «απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές».

 

Ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης, ο κ. Κουβέλης θα υποστηρίξει ότι οι πολιτικές προτάσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν δίνουν πολιτική διέξοδο», καθώς από τη μια η πολιτική της κυβέρνησης καταγράφει κάθε μέρα και περισσότερο τα αδιέξοδά της, ενώ από την άλλη οι αφηγήσεις του ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στην αγανάκτηση. Σχετικά με την αποχώρηση από την τρικομματική θα υποστηρίξει ότι «αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, όχι όμως από την προσπάθεια για τη χώρα».

 

Τέλος, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα σημειώσει ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη συγκρότηση «ανεξάρτητων προοδευτικών κινήσεων πάνω και πέρα από κομματικές προτιμήσεις», ενώ για το δεύτερο συνέδριο που προγραμματίζεται για τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πει ότι πρέπει να αποτελέσει «ένα μεγάλο άνοιγμα του κόμματος».

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top