Xrisi-Augi

22/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δολοφόνοι με sms για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου βάζει στο κάδρο κορυφαία στελέχη του ναζιστικού μορφώματος.
      Pin It

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου βάζει στο κάδρο κορυφαία στελέχη του ναζιστικού μορφώματος

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Σε συνέχεια της νέας τακτικής που εγκαινίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημά του ο αρχηγός της αστυνομίας έπαυσε -εκ νέου- τη διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έως ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αν οι συγκεκριμένες 32 εγκληματικές ενέργειες στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Παρ’ όλα αυτά, τα μέτρα για την ασφάλεια των βουλευτών δεν θα παύσουν αφού, όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, όσοι την ζητήσουν θα δύνανται να λαμβάνουν από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων αστυνομικούς, οι οποίοι όμως δεν θα επιλέγονται από τους ίδιους αλλά θα ορίζονται κάθε φορά από την υπηρεσία. Εν τω μεταξύ, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

 

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί που σχημάτισαν τη δικογραφία εις βάρος του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά έχουν πλέον ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τον τρόπο δράσης τόσο του ίδιου όσο και εκείνων που συμμετείχαν στην επίθεση.

 

Οι επτά ύποπτες κλήσεις

 

Ωστόσο, όπως έλεγαν, δεν έχουν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν αμέσως σε συλλήψεις των τουλάχιστον πέντε ατόμων που ενεπλάκησαν στη δολοφονία και εκείνων που έδωσαν την εντολή για το δολοφονικό σχέδιο.

 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ζήτησαν αμέσως την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να φτάσουν στους συνεργούς του δράστη, η απάντηση όμως διά της επισήμου οδού πρόκειται να καθυστερήσει. Από πληροφορίες εντούτοις προκύπτει ότι λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία, κατεγράφησαν από το κινητό του δράστη επτά τηλεφωνικές κλήσεις. Η μία ήταν εισερχόμενη και φέρεται να προέρχεται από τοπικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ενώ οι υπόλοιπες ήταν εξερχόμενες.

 

Το στοιχείο, εάν συνδυαστεί με τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε συλλήψεις ακόμη και «πρωτοκλασάτων» στελεχών της Χρυσής Αυγής, αφού από τις επικοινωνίες μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και τρόπο δράσης.

 

Scroll to top