Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Προσλήψεις υπό το… άγρυπνο βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ. στην ΕΡΤ3. Για γέλια και για κλάματα ήταν όσα διαδραματίστηκαν χθες από το πρωί στα γραφεία διοίκησης του κρατικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών εγκαταστάθηκε στον χώρο με την κάλυψη των ΜΑΤ και ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι. Το όλο σκηνικό θύμισε άλλες εποχές, καθώς παρεμπόδισαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης) να μπουν για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκατάσταση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών στα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3, επί της οδού Αγγελάκη, έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για τον νέο φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ταυτόχρονα διέρρευσε ότι στον χώρο βρίσκονταν και κάποιοι -άγνωστοι ποιοι- που εργάζονταν ήδη. Το γεγονός μαθεύτηκε πολύ γρήγορα στο υπό κατάληψη κτίριο της Λεωφόρου Στρατού και οι πρώην εργαζόμενοι κινήθηκαν με πανό και πλακάτ στα γραφεία διοίκησης. Επιτόπου έσπευσαν μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, που όμως βρήκαν απέναντί τους άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να τους απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο.

 

Παρότι επρόκειτο για δύο εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου και τους αντιπροσώπους του θεσμικού οργάνου των δημοσιογράφων, οι… «διαταγές άνωθεν» ήταν σαφείς: «Απαγορεύεται η είσοδος». Το σκηνικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κράτησε ώς αργά το απόγευμα, ενώ αναμενόταν η επίσημη αντίδραση της Ενωσης Συντακτών.

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top