France-Lithuania-Eurobasket

22/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

Έσπασε την κατάρα η Γαλλία

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Γάλλοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ, επικρατώντας εύκολα με 80-66 των Λιθουανών, στον μεγάλο τελικό που έγινε στη Σλοβενία, έχοντας ως ηγέτη τους, τον Τόνι Πάρκερ.
      Pin It

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Γάλλοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ, επικρατώντας εύκολα με 80-66 των Λιθουανών, στον μεγάλο τελικό που έγινε στη Σλοβενία.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ από το δεύτερο δεκάλεπτο του τελικού με τους Λιθουανούς μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο και έφτασε πανηγυρικά στη νίκη, έχοντας ως (φυσικό) ηγέτη τον Τόνι Πάρκερ και πρώτους σκόρερ τους Μπατούμ και Ντιό. Πάντως, ο Πάρκερ σήμερα δεν ήταν το βαρόμετρο της ομάδας του, καθώς οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που πήραν στις πλάτες τους το παιχνίδι και … «ξεκούρασαν» τον άνθρωπο που βοήθησε σημαντικά τη Γαλλία να φτάσει ως τον τελικό.

Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με το αργυρό μετάλλιο, το δεύτερο μετά από αυτό στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1995.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 50-34, 68-50, 80-66

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Λοβέρν 2, Μπατούμ 17(3τρ, 6ρ), Αντ.Ντιό 5(1), Πετρό 8, Καϊντί, Πάρκερ 12, Ερτέλ, Πιετρούς 6, Ντε Κολό 4(6ρ), Ντιό 15(1τρ, 6ρ, 4ασ), Αζινσά 4(10ρ), Ζελαμπάλ 7

Λιθουανία: Μοτιεγιούνας, Καλνιέτις 19(2/8τρ), Κουζμίνσκας, Ντ.Λαβρίνοβιτς 7(1), Ματσιούλις 7(1τρ, 6ρ), Σεϊμπούτις 10, Κλέιζα 20(3τρ, 5ρ), Πότσιους 3, Βαλαντσιούνας, Γιαφτόκας

 * Την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης απαρτίζουν οι: Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία), Τόνι Πάρκερ (Γαλλία), Μαρκ Γκασόλ (Ισπανία), Λίνας Κλέιζα (Λιθουανία), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Κροατία).

 * Πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ αναδείχθηκε ο Τόνι Πάρκερ.

efsyn.gr

Scroll to top