23/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Ψηφιακή Μεσσηνία

 

Από αυτήν την Παρασκευή (27/9) στις 02.00 το ψηφιακό σήμα θα αρχίσει να εκπέμπεται και στη Μεσσηνία. Τόσο η Δημόσια Τηλεόραση όσο και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας θα εκπέμπουν το πρόγραμμά τους μόνο ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» του Νομού Μεσσηνίας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) 39527/1311/01-08-2013 αρ. ΦΕΚ 1972/13-08-2013. Ετσι, από τα ξημερώματα της Παρασκευής ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα έχουν η Καλαμάτα, η Μεσσήνη, η Μεθώνη, η Κορώνη, η Πύλος και ευρύτερα το κεντρικό και νότιο τμήμα του Νομού Μεσσηνίας καθώς και μικρό κομμάτι του Νομού Λακωνίας. Οι τηλεθεατές που δεν λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» θα συνεχίζουν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα.

 

«Πράσινες Αποστολές» στον ΣΚΑΪ

 

Αφού έχουν φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα, οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ το ρίχνουν από αυτήν την Κυριακή (29/9) και στις «Πράσινες Αποστολές». Η εκπομπή του Ανδρέα Μπαρμπούτση επιστρέφει κάθε Κυριακή στις 15.15, ενώ μαζί του θα είναι και η τεχνολόγος-γεωπόνος Μαρία Μαγγενάκη. Δείχνουν πώς πρέπει να φροντίζονται οι κήποι, προτείνουν κατασκευές χώρων πρασίνου ενώ ειδικοί δίνουν χρηστικές οδηγίες. Στην πρώτη εκπομπή οι «Πράσινες Αποστολές» αποχαιρετούν το καλοκαίρι με τον δικό τους τρόπο. Φυτεύουν έναν κήπο δίπλα στη θάλασσα και μας γνωρίζουν ποια φυτά είναι κατάλληλα για παραθαλάσσιες περιοχές και αντέχουν τον χειμώνα, πώς καλλιεργείται η γνωστή σε όλους σταφίδα αλλά και πώς θα συντηρήσουμε τα φασολάκια στο ψυγείο.

 

«Ανατροπή» με Γερμανία

 

Την πρώτη «Ανατροπή» του παρουσιάζει απόψε (MEGA, 23.40) ο Γιάννης Πρετεντέρης εστιάζοντας στα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών και τις επιπτώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλεσμένοι στην εκπομπή οι Ντόρα Μπακογιάννη (βουλευτίνα Ν.Δ.), Παντελής Καψής (υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης), Νότης Μαριάς (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΝ.ΕΛΛ.) και Αλέκος Αλαβάνος (επικεφαλής του Σχεδίου Β). Τις τελευταίες εξελίξεις μεταδίδουν οι ανταποκριτές του ΜΕGA, ενώ τις απόψεις τους καταθέτουν οι Στέλλα Κυργιάνη-Εφραιμίδη (υποψήφια του SPD – Σοσιαλδημοκράτες), Γιώργος Χατζημαρκάκης (ευρωβουλευτής του FDP-Φιλελεύθεροι) και Μάρτιν Κναπ (μέχρι πρότινος διευθυντής του Γερμανοελληνικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα).

 

«eXceL!ent» πρεμιέρα

 

Τη δική της πρεμιέρα κάνει σήμερα (13.00) στον ΣΚΑΪ και η Χριστίνα Λαμπίρη. Αλλαξε τηλεοπτική στέγη και στο κανάλι του Φαλήρου θα παρουσιάζει ένα νέο infotainment show που θα μεταδίδεται καθημερινά μέχρι τις 15.00. Στο δικό τους στιλάκι η Χριστίνα Λαμπίρη θα επιχειρεί να αναδεικνύει τη διαφορετική πλευρά της ζωής «επωνύμων» και να αποκαλύπτει, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του σταθμού, τα «κρυφά» ταλέντα τους, ενώ παράλληλα θα σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα. «Ταυτόχρονα, ξεχωριστοί, καθημερινοί άνθρωποι, με τις αισιόδοξες, ευφάνταστες αλλά και συγκινητικές ιστορίες τους, με τις νέες excellent ιδέες τους, παίρνουν θέση μπροστά στην οθόνη για να αφηγηθούν και να μοιραστούν τα μυστικά τους». Αντε ξανά μανά απ' την αρχή…

 

 

Scroll to top