24/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Αντιγόνη» η Αρετή, «εξαπατημένος» ο Σαχπατζίδης

Η υπεράσπιση της κόρης του Τσοχατζόπουλου, στη δίκη για τις «μίζες», επέμεινε ότι απλώς «έφερε το όνομά του», ενώ ο συνήγορος του επιχειρηματία υποστήριξε ότι «χρησιμοποιήθηκε».
      Pin It

Η υπεράσπιση της κόρης του Τσοχατζόπουλου, στη δίκη για τις «μίζες», επέμεινε ότι απλώς «έφερε το όνομά του», ενώ ο συνήγορος του επιχειρηματία υποστήριξε ότι «χρησιμοποιήθηκε»

 

Ο επιχειρηματίας «εξαπατήθηκε», ενώ η κόρη του πρώην υπουργού δεν θα είχε εμπλακεί «αν δεν έφερε το όνομά του».

 

Αυτό είναι το «διά ταύτα» των χθεσινών αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τις «χρυσές μίζες», Γ. Σαχπατζίδη και Αρετής Τσοχατζοπούλου.

 

«Τον Ακη Τσοχατζόπουλο τον συνέφερε εκείνη την περίοδο να έχει από κοντά του τον Σαχπατζίδη. Τον χρησιμοποίησε, τον έστυψε, του πήρε χρήματα και τον πέταξε χωρίς ποτέ να του πει την αλήθεια», ανέφερε ο Βασίλης Αρβανίτης, εκ των υπερασπιστών του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

 

«Ο παντοδύναμος τότε Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στον επιχειρηματία, ταξίδεψαν μαζί στην Αγία Πετρούπολη, του γνώρισε τον τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας. Τον εξαπάτησε, καθώς του εμφανίστηκε ως ο παντοδύναμος υπουργός» συμπλήρωσε ο έτερος συνήγορος, Γιάννης Ηρειώτης.

 

Απ’ την πλευρά του ο Μιχ. Δημητρακόπουλος, υπερασπιστής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, επιχείρησε να φιλοτεχνήσει ένα πορτρέτο της εντολέως του που καμία σχέση δεν έχει με την κατηγορία που της αποδίδεται στη δίκη για το «μαύρο χρήμα».

 

«Ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες -είπε- ακούστηκε από τον θείο της ότι το πρώτο ακίνητο που αγοράστηκε τότε αγοράστηκε για την Αρετή Τσοχατζοπούλου. Η Αρετή εκείνη την περίοδο δεν είχε καμία σχέση με την Αθήνα. Ο κ. Ζήγρας αυτόν τον ποταμό αποκαλύψεων τον ξεκίνησε προκειμένου να έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση».

 

Μάλιστα ο συνήγορος ισχυρίστηκε ότι οι επίμαχες αγοραπωλησίες στις οποίες αυτή εμπλέκεται «αν δεν λεγόταν Τσοχατζοπούλου, δεν θα είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση» κι ακόμα ότι «όλοι είδαν θετικά την κίνησή της να δώσει στο Δημόσιο τα ακίνητα. Μόνο αυτή το έκανε. Κανείς άλλος».

 

Και κατέληξε: «Αν πρέπει να σκεφτούμε και τον ελληνικό λαό, επειδή έχει γίνει μέρος αυτής της δίκης, όταν είδε ότι δόθηκαν τα ακίνητα στο Δημόσιο, ικανοποιήθηκε. Η αθώωσή της δεν θα τον ενοχλήσει. Είναι η κόρη ενός παρ’ ολίγον πρωθυπουργού. Θα μπορούσε να γίνει κατήγορος του πατέρα της. Δεν το έκανε. Επέλεξε τον δρόμο της Αντιγόνης. Γεννήθηκε για να αγαπάει τον πατέρα της, δεν θα μπορούσε να γίνει δημόσιος κατήγορός του». Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις των υπόλοιπων συνηγόρων.

 

Κ.ΚΑΤ.

 

Scroll to top