25/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τρεις συλλεκτικές εκδόσεις των Abbie Gale και ένα κουτί γεμάτο Clash

Με έμπνευση, δυναμική και ποπ ήχο

      Pin It

Τις εξαιρετικές εκδόσεις τής Inner Ear τις έχουμε παινέψει πολύ. Αλλά πώς να μη χαρείς που μια εταιρεία συνεχίζει τις ποιοτικές παραγωγές και πρωτοβουλίες κόντρα στο ρεύμα; Λοιπόν αυτή τη φορά, εκτός από τους νέους δίσκους τους, είπαν να περιποιηθούν λίγο και τον κατάλογό τους. Ετσι ολόκληρη η δισκογραφία των Abbie Gale κυκλοφορεί τώρα και σε βινύλιο σε περιορισμένα αντίτυπα.

 

Αναλυτικότερα, το «Family Life» κυκλοφορεί σε 12ιντσο βινύλιο + cd σε 100 αντίτυπα (https://soundcloud.com/innerearrecords/abbie-gale-mom). Ηταν καλοκαίρι του 2005 όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο των Abbie Gale, «Family Life», από την ανεξάρτητη Vacant Records. Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όλους που η ελληνική indie σκηνή αποκτούσε φρέσκους ήχους, πρωτότυπα ακούσματα και νέα πρόσωπα. Δέκα κομμάτια καθαρής ποπ, χωρίς περιττά στοιχεία και φανφάρες, απλές και ουσιαστικές ενορχηστρώσεις, γλυκόπικρες μελωδίες με τη γνώριμη φωνή της Evira. Σήμερα για την κυκλοφορία του βινυλίου ο Sak (Raining Pleasure) έκανε νέες μείξεις και το mastering και έτσι οι αρχικές ηχογραφήσεις τού «Family Life» απέκτησαν νέα δυναμική και ήχο.

 

Δύο χρόνια μετά οι Abbie Gale επανέρχονται με το δεύτερο, αρκετά πιο ώριμο, άλμπουμ τους, που συμβολικά του έδωσαν τον τίτλο «2». Είναι ο δίσκος που αποτέλεσε την παρθενική κυκλοφορία τής Inner Ear. Το «2» θα βγει σε διπλό 10ιντσο βινύλιο σε 250 αντίτυπα (https://soundcloud.com/innerearrecords/abbie-gale-life-after-life). Εχει πολύ ωραία κομμάτια: από το εσωστρεφές πρώτο κομμάτι «Life After Life», μέχρι τον αέρινο διάλογο της Evira με τον Vassiliko των Raining Pleasure στο «Lovesong» και τον ορμητικό λυρισμό τού «Clown» και του «Air».

 

Και τέλος το «No Inspiration» κυκλοφορεί σε 12ιντσο βινύλιο + cd σε 100 αντίτυπα (https://soundcloud.com/innerearrecords/abbie-gale-born-to-be-a-star). Αυτός είναι ένας δίσκος με εντελώς παραπλανητικό τίτλο καθώς είναι μάλλον ο καλύτερός τους. Αντιπροσωπεύει δύο αρκετά ζόρικα χρόνια για την μπάντα (τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο), αλλά έχει αισθαντικά φωνητικά, γρήγορους ρυθμούς από κιθάρες και τύμπανα, εύθραυστες μελωδίες αλλά και ιλιγγιώδεις ενορχηστρώσεις. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται είναι η εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής αλλά και οι υπαρξιακές, ερωτικές και πολιτικές σκέψεις.

 

Οι τρεις εκδόσεις είναι συλλεκτικές λόγω περιορισμένων αντιτύπων και, όπως δείχνουν τα πράγματα, ήδη το «Family Life» και το «Νο Inspiration» αναμένεται να εξαντληθούν σε λίγες μέρες. Σπεύσατε.

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top