25/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το πρόγραμμα του Badminton για τη σεζόν 2013-14

Από επιθεώρηση και Βέμπο μέχρι Μπρόντγουεϊ

Νέες, φιλόδοξες ελληνικές παραγωγές, όπως το μιούζικαλ με τη Μαρινέλλα για τη ζωή της «τραγουδίστριας της νίκης», η μουσικοθεατρική παράσταση με τα χρονογραφήματα του Σακελλάριου και το νέο έργο της δημιουργού της «Λιλιπούπολης», Μαριανίνας Κριεζή, κάνουν παρέα με μεγάλα ξένα θεάματα.
      Pin It

Νέες, φιλόδοξες ελληνικές παραγωγές, όπως το μιούζικαλ με τη Μαρινέλλα για τη ζωή της «τραγουδίστριας της νίκης», η μουσικοθεατρική παράσταση με τα χρονογραφήματα του Σακελλάριου και το νέο έργο της δημιουργού της «Λιλιπούπολης», Μαριανίνας Κριεζή, κάνουν παρέα με μεγάλα ξένα θεάματα

"Giselle"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

karime amayacatsΘεατρικά, μεγάλες παραγωγές, μπαλέτο, αλλά και μιούζικαλ. Πλούσιο το πρόγραμμα της σεζόν για το θέατρο Μπάντμιντον. Με θεάματα για όλα τα γούστα. Και μαζί με τις καινούργιες παραγωγές, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικές από τις περσινές sold out παραστάσεις.

 

Φλαμένκο με τον Αντόνιο Κανάλες (5 Οκτωβρίου). Δίπλα του τρεις σπουδαίοι χορευτές της νέας γενιάς, η Karime Amaya, ο Carlos Rodríguez και ο Jesús Carmona.

 

«Γκριγκορόβιτς Μπαλέ», «Η Λίμνη των Κύκνων» και «Δον Κιχώτης» (16 και 17 Οκτωβρίου). Ο Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς, τριάντα χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται και πάλι με τους 70 συντελεστές του μπαλέτου του. Παρουσιάζει τη διασκευή του για τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι αλλά και τν δική του εκδοχή στο μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους «Δον Κιχώτης». Και τα δύο έργα είναι βασισμένα σε κλασικές χορογραφίες του Μαριούς Πετιπά.

 

Μίκης Θεοδωράκης, «Ποιος τη ζωή μου…» (από 26 Οκτωβρίου). Το γνωστό μιούζικαλ που είδαμε πρόσφατα και στη Μακρόνησο επαναλαμβάνεται για 10 παραστάσεις.

 

Διάλογος στο σκοτάδι (Οκτώβριος). Ενα πρωτοποριακό δρώμενο: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

 

«Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» (από 2 Νοεμβρίου). Η παράσταση, μετά τη βράβευση από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων ως «η καλύτερη παραγωγή παιδικού θεάτρου», επιστρέφει στο Badminton. Το κείμενο υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης. Σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. Οι στίχοι των τραγουδιών της Λίνας Νικολακοπούλου, η πρωτότυπη μουσική του Απόλλωνα Ρέτσου. Ο Γιάννης Στάνκογλου στον ρόλο του Θησέα και η Ηλέκτρα Νικολούζου στον ρόλο της Αριάδνης.

 

«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο» (από 5 Νοεμβρίου, κάθε Τρίτη). Μουσικοθεατρική παράσταση του Δημήτρη Μαλισσόβα βασισμένη στα χρονογραφήματα του Αλέκου Σακελλάριου. Με τη Χριστίνα Αλεξανιάν και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

 

«(Δε) σε θέλω» (από 11 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα). Ποπ ρομαντική κομεντί σε κείμενο-μουσική Μίνωα Θεοχάρη, σκηνοθεσία Φωκά Ευγγελινού, εικαστική επιμέλεια Εύας Νάθενα.

 

«Θα σε πάρω να φύγουμε» (από 20 Νοεμβρίου). Επαναλαμβάνεται το αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού.

 

Εκατό τσιγγάνικα βιολιά (20, 21 και 22 Δεκεμβρίου). Τσιγγάνικες μελωδίες αλλά και κλασικά έργα των Μπραμς, Μπιζέ, Λιστ, Τσαϊκόφσκι, Οφενμπαχ, πατρός και υιού Στράους. Με την Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης.

 

«Καρυοθραύστης» (25 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου). Το διάσημο Latvian National Opera Ballet έρχεται και πάλι. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πρεμιέρα και το επόμενο βράδυ θα ερμηνεύσουν οι Lucia Lacarra και Marlon Dino.

 

«Μαρινέλλα – Βέμπο, Η Συνάντηση» (από 15 Ιανουαρίου). Ελληνικό μιούζικαλ πάνω στη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Δίπλα στη Μαρινέλλα-Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ο Παυλάρας (παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος) του Αντώνη Λουδάρου κι ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών.

 

«Ζέβρα Πιτζάμα» (από 22 Ιανουαρίου). Μετά τη θρυλική Λιλιπούπολη, η Μαριανίνα Κριεζή και η Αννα Παναγιωτοπούλου συνεργάζονται για μία παράσταση με πολλά τραγούδια, όλα σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Διονύση Τσακνή. Σκηνοθεσία: Αννα Παναγιωτοπούλου και Φωκάς Ευαγγελινός. Πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Λουδάρος. Μαζί του οι Μαριάννα Πολυχρονίδη, Σπύρος Παππάς, Βανέσσα Αδαμοπούλου και 25 ακόμη ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί.

 

«Cats» (12 έως 23 Φεβρουαρίου). Το μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Βέμπερ, μια συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης. Βραβεύτηκε με επτά Tony, δύο Laurence Olivier και δύο Grammy. Το «Cats» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο West End του Λονδίνου.

 

«Giselle» (28, 29 και 30 Μαρτίου). Από το Yacobson Ballet Theatre, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο Andrian Fadeev. Πρωταγωνιστές δύο από τους σπουδαιότερους σολίστ του Θεάτρου Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), οι Filipp Stepin και Yekaterina Osmolkina.

 

«Priscilla – Η Βασίλισσα της Ερήμου, το μιούζικαλ» (από 25 Απριλίου). Κατευθείαν από το West End και το Broadway. Εχει κερδίσει Tony, Drama Desk, Olivier και άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας Καλύτερου Νέου Μιούζικαλ, και βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του 1994. Τη μετάφραση έχει αναλάβει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Scroll to top