25/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συμφορά

      Pin It

Του Γιώργου Σταματόπουλου

 

Για να κάνουν το κέφι τους τόσοι αμοραλιστές ασπάλακες τα προηγούμενα χρόνια, να ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά για πάρτι και ταξίδια, αγορά επαύλεων και σκαφών, όλα αυτά με ξένα κόλλυβα που τους έδιναν αδιανόητοι πολιτικοί (μες στην καλή χαρά όλοι) φτάσαμε στο σημείο να κλείνουν σήμερα πανεπιστήμια και νοσοκομεία, σχολεία και κλινικές.

 

Γιατί πού να βρεθούν τα ποσά που θα τα συντηρούσαν; Τα κρατικά έσοδα πάνε πλέον στην εξόφληση των δανείων. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι έχουν το θράσος και ξαναβγαίνουν στο γυαλί, ομιλούντες περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας και τον κακό τους τον καιρό. Οι άθλιοι. Για να κάνουν το κομμάτι τους μερικοί κομπλεξικοί βύθισαν τη χώρα στο χρέος, χωρίς αιδώ, δίχως συνείδηση. Και άντε να μαζέψει τούτη η χώρα τα ασυμμάζευτα. Πρέπει να σταματήσουν οι πληρωμές, πρέπει να βρεθούμε όλοι στην ανεργία, να παίρνουν οι συνταξιούχοι τρεις κι εξήντα (και ούτε…), έτσι λένε οι ινστρούχτορες· οι μηδαμινοί, αυτοί που ευτέλισαν το πνεύμα και τη δημοκρατία με εγκληματική αναίδεια και αναισθησία. Λίγο νιονιό αν διέθετε ο τάλας λαός, ο μια ζωή εξαπατημένος, παραπλανημένος και λοιπές ανοησίες, θα τους είχε στείλει σπίτι τους όλους αυτούς τους κυρίους καθεστωτικούς πολιτικούς. Είπαμε να φάνε, αλλά αυτοί δεν σταματάνε· τρώνε σαν κτήνη. Ούτε φάρμακα πλέον, ούτε γάζες, ούτε θρανία, ούτε διδακτήρια, ούτε χαρτί για τις τουαλέτες. Κλείνουν τα νοσοκομεία. Κλείνουν τα πανεπιστήμια! Και για πολλούς από δαύτους πέρα βρέχει, τολμάνε μάλιστα να μιλάνε για εξυγίανση, για εξοικονόμηση πόρων και άλλα τραγελαφικά, οι αθεόφοβοι. Μόνος τους φόβος η απώλεια της καρέκλας της εξουσίας. Διότι αν τη χάσουν τι θα κάνουν; Δεν θα τους μιλάνε ούτε στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς τους. Δεν άσκησαν και ποτέ το επάγγελμά τους για να αποκτήσουν κάποια κοινωνικότητα, δεν συναγελάστηκαν ποτέ με την πλέμπα οι κύριοι αυτοί.

 

Μάλιστα. Κλείνουν πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Το γράφεις και δεν το πιστεύεις. Αλλά αυτός είναι ο πολιτισμός τους, αγνοούν προφανώς τι σημαίνει Παιδεία και Υγεία όσο κι αν σπούδασαν, οι σπουδαρχίδαι τούτοι· μόνο να κορδακίζουν και να ακκίζονται ξέρουν στα τηλεοπτικά κανάλια· όλοι μαζί οι μαϊντανοί της συμφοράς. Πώς να γράψεις έναν καλό λόγο για δαύτους;

 

[email protected]

 

Scroll to top