26/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Την απέσυραν άρον άρον

      Pin It

Σε άτακτη υποχώρηση για το θέμα της σκανδαλώδους τροπολογίας που εξαιρεί την αναγραφή των μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» υποχρεώθηκε χθες η κυβέρνηση. Μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί, καθώς ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ απειλούσαν ανοιχτά ότι δεν θα την υπερψήφιζαν, χθες το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου πήρε τον λόγο στη διάρκεια του Γ’ Θερινού Τμήματος, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αγορά των ΚΤΕΛ, και ανακοίνωσε την απόσυρση της ρύθμισης.

 

«Δεν υποκρύπτεται καμιά υπόγεια διαδρομή και καμιά εύνοια σε κανέναν. Για να μην υπάρχει καμιά σκιά αποσύρεται και ενδεχομένως να επανέλθουμε», σημείωσε ο υπουργός και διευκρίνισε πως και στον νόμο για το περιουσιολόγιο υπάρχει η ίδια ρύθμιση για να διευκολύνονται οι αυξήσεις κεφαλαίου.

 

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε σε υψηλούς τόνους πως «αναγκαστήκατε να την αποσύρετε γιατί σας πήραμε έγκαιρα χαμπάρι» και υπενθύμισε ότι την απόσυρση ζήτησαν όλοι πλην της Χρυσής Αυγής. «Το ηθικό στίγμα παραμένει. Ευνοείτε συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα που είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ και νομιμοποιείτε τη μίζα πολιτικών σε μετοχές ναυτιλιακών» συμπλήρωσε.

 

Ο Γ. Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε να έρθει κανονικά η ρύθμιση «για να δούμε αν είναι ύποπτη». Ο Β. Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛΛ.) έκανε λόγο για «εξευτελισμό της κυβέρνησης», ενώ η Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) υπογράμμισε πως με τη ρύθμιση «άνοιγε ο δρόμος για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος». Ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) επισήμανε ότι «σκάνδαλο είναι η διαχρονική ασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου».

 

Χ. Ιωάννου

 

Scroll to top