26/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο «ταπεινός Μεσσίας» αλλάζει όλο το σύστημα

Ο Σαβιόλα εκπλήσσει ευχάριστα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με τη συμπεριφορά του.
      Pin It

Ο Σαβιόλα εκπλήσσει ευχάριστα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με τη συμπεριφορά του

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Ποιος περιμέναμε να αποτελέσει το «σημείο αναφοράς» στον φετινό Ολυμπιακό; Μα, φυσικά ο Χαβιέ Σαβιόλα! Τέτοιοι παίκτες δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στην εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά ο Μαρινάκης το τόλμησε.

 

Στο πρώτο δείγμα των έξι επίσημων αγώνων του Ολυμπιακού ο Σαβιόλα, με τη συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο, δημιουργεί διαφορετικά από τα αναμενόμενα δεδομένα. Ακόμη κι ο Κώστας Μήτρογλου που το μυαλό του πήγαινε στο… κακό, στην προοπτική ότι θα είχε ως «ανταγωνιστή» του έναν παίκτη σαν τον Αργεντινό, μάλλον δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι στο τέλος του Σεπτέμβρη θα βρισκόταν το όνομά του πρώτο στον πίνακα των σκόρερ με έξι γκολ, με τον Σαβιόλα πίσω του να είχε τα μισά.

 

Ούτε ότι θα έπαιζαν μαζί στην επίθεση πίστευε, μετά μάλιστα και τη «διευκρινιστική» δήλωση του «αντιπάλου» ότι τον διευκολύνει να αγωνίζεται μαζί με έναν παίκτη σαν κι αυτόν!

 

Ο περισσότερος κόσμος του Ολυμπιακού έχοντας στο μυαλό του τις συμπεριφορές από παίκτες σαν τον Ριβάλντο και τον Τζιοβάνι ή πιο παλιά τον Ντέταρι μάλλον προσδοκούσε κάτι διαφορετικό, αλλά τελικά η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Σαβιόλα απαρνείται τον τίτλο του σταρ και παρουσιάζεται στον ρόλο του «ταπεινού Μεσσία», ο οποίος έδωσε το χέρι του στους φροντιστές της ομάδας, όταν τους αντίκρισε πρώτη φορά στην προετοιμασία του εξωτερικού, κι ενώ αυτοί είχαν μείνει σαστισμένοι από τον παίκτη που έβλεπαν απέναντί τους.

 

Κάθεται και στον πάγκο χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα και δέχεται να παίξει όποτε του πει ο προπονητής. Είναι ευχαριστημένος από την Ελλάδα και το δείχνει, κι αυτός και η σύζυγός του, η οποία μας κάνει και «ρεκλάμα» με τις συχνές και άκρως εγκωμιαστικές αναρτήσεις της για την πατρίδα μας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.

 

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Με τη μέχρι τώρα «χαμηλή πτήση» του έχει προκαλέσει… αναστάτωση στην ενδεκάδα, αφού «κόβει» έναν χαφ για να παίζουν δύο μπροστά. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα για τον Μίτσελ καθώς στη Σούπερ Λίγκα ο Μήτρογλου με τον Σαβιόλα μπορεί να χαρακτηρίζονται ως «σιαμαίοι» από τον ίδιο τον προπονητή, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι δυνατόν να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο στη μεσαία γραμμή παρά μόνον αν χρειαστεί να τραβήξει από το… 20, όπως συνέβη στην πρεμιέρα με την Παρί Σεν-Ζερμέν, όπου του έκατσαν όλα τα… μπαστούνια!

 

Θα γίνει «κακός» ο Σαβιόλα για συμπαίκτες και αντιπάλους; Αυτό είναι ένα ζητούμενο και ίσως να το πάρει πάνω του, από αγωνιστικής πλευράς, όταν νιώσει πιο δυνατός, αφού είναι γεγονός ότι έχασε αρκετές μέρες από την καλοκαιρινή προετοιμασία.

 

Χαρακτήρα, πάντως, είναι δύσκολο να αλλάξει. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Ομως το δικό του στοίχημα (απαγορευμένη λέξη στο λιμάνι) είναι να μπει και το δικό του όνομα στο κάδρο με τους Βραζιλιάνους και τον Ούγγρο. Αυτό δεν θα μετρήσει τελικά στη σούμα;

 

Scroll to top