26/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Να ζήσει μέρες «2004»

      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Το… άνοιγμα της ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη στους οικονομικά ασθενέστερους φίλους της ομάδας, φαίνεται ότι συνεχίζεται. Επειτα από τα εισιτήρια διαρκείας για τους άνεργους με 30 ευρώ, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες πάμε και για φτηνά εισιτήρια στο προσεχές εντός έδρας ματς στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή με τη Θύελλα Ραφήνας.

 

Θα υπάρχουν όπως φαίνεται εισιτήρια από 5 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των τιμών θα είναι στα 10-15 ευρώ. Στο φιλικό με την Ομόνοια για παράδειγμα, εκτός από το «πέταλο», οι τιμές ξεκινούσαν από τα 20 ευρώ…

 

Ο Μελισσανίδης πλέον βλέπει το θέμα και επικοινωνιακά. Και πολλοί λένε πως ειδικά στο πρώτο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα θέλει εικόνα που θα παραπέμπει στην περίοδο του ξεκινήματος της διοίκησης Νικολαΐδη το 2004. Αν όχι καλύτερη…

 

Με την κίνηση που παρουσιάζουν τα διαρκείας των ανέργων, θεωρείται πλέον δεδομένο πως ο τελικός αριθμός, που θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της προθεσμίας στις 30 του μήνα, θα φτάνει τουλάχιστον τις 12 χιλιάδες που είχαν πωληθεί την πρώτη περίοδο του Ντέμη.

 

Τότε δεν υπήρχαν διαρκείας των 30 ευρώ βέβαια. Ομως αυτό εξισορροπείται από το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα φετινά διαρκείας, που ξεπέρασαν τις 9 χιλιάδες, ήταν αρκετά ακριβότερα από εκείνα της σεζόν 2004-2005.

 

Τότε ο μέσος όρος ήταν στα 150 ευρώ. Επιπλέον το 2004 υπήρξε με το «καλημέρα» μια πρωτοφανής δραστηριοποίηση της Original με αρχηγό τότε τον Χατζηχρήστο, ο οποίος εκείνο το καλοκαίρι δεν υπήρχε τίποτα που να μην έκανε για να στηρίξει τον Νικολαΐδη.

 

Φέτος η δραστηριοποίηση της «νέας» Original υπήρξε μεν, μόνο όμως στο τελευταίο στάδιο της περιόδου πώλησης διαρκείας και σε καμιά περίπτωση στο επίπεδο του 2004. Τότε τα κατά τόπους κλαμπ της Original ήταν τα βασικά σημεία πώλησης διαρκείας της ΑΕΚ! Επίσης υπήρχε συμφωνία με τη διοίκηση Ντέμη για επιδότηση του συνδέσμου, ανάλογα με τον αριθμό διαρκείας που πωλούνταν… Από το καλοκαίρι του 2005 άλλαξε το τροπάριο, όταν ο Ντέμης ένιωσε δυνατός κι άρχισαν τα προβλήματα στις σχέσεις του με μέρος τής Original.

 

Το μεγαλύτερο μέρος των καρτών που έφυγαν φέτος, τουλάχιστον σε ποσοστό 70%, δόθηκαν απευθείας από την ΑΕΚ σε μεμονωμένους οπαδούς. Και οπωσδήποτε σε μια περίοδο που οι οικονομικές δυνατότητες του μέσου οπαδού δεν έχουν καμιά σχέση με ό,τι συνέβαινε πριν από εννιά χρόνια.

 

Scroll to top