26/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Και πάλι στον (α)ΕΡΑ

 

Στα σκαριά και το Δημόσιο Ραδιόφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να εκπέμψει στα ερτζιανά ίσως και σήμερα το μεταβατικό ραδιόφωνο, ώστε μετά τη ΔΤ να έχουμε και το ΔΡ. Αντιμετωπίζονται βέβαια μια σειρά προβλημάτων, αλλά στο υφυπουργείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπολογίζουν ότι, αν δεν εκπέμψουν σήμερα, αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο πενθήμερο. Θα έχει ενημέρωση και αθλητικά ώστε να καλύπτονται και οι υποχρεώσεις με δικαιώματα μεταδόσεων, ενώ γίνονται σκέψεις για χρήση περισσότερων της μιας συχνοτήτων που υπάρχουν στη διάθεση του μεταβατικού φορέα, αφού πριν από περίπου τρεισήμισι μήνες που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ εξέπεμπαν επτά ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ. Αύριο άλλωστε εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ και όπως φαίνεται, η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι προσπαθεί να εφαρμόσει την απόφασή του για επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών της ΕΡΤ, αν και μέχρι στιγμής μεταδίδεται μόνον ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα (λέμε τώρα) από τη ΔΤ και έχει ανέβει στο Διαδίκτυο και η ιστοσελίδα (www.hprt.gr). Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνονται σχεδιασμοί για να μεταφερθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΤ κανονικά στις 21.00, την ώρα δηλαδή που μεταδιδόταν και από τη ΝΕΤ (και συνεχίζουν να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο) πριν η κυβέρνηση ρίξει μαύρο στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

 

Εμπιστοσύνη στο ΣτΕ

 

«Θέλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένουμε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την ερχόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου». Ετσι ξεκινάει η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ που αύριο αναμένουν την εκδίκαση της προσφυγής τους από το ΣτΕ. «Εχουμε εμπιστοσύνη στα μάτια και στα αυτιά μας, όπως και όλοι οι Ελληνες πολίτες που εξακολουθούν να αποδέχονται ως τη μόνη πραγματική δημόσια τηλεόραση τα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3», όπως και για το ραδιόφωνο. «Θέλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι και οι δικαστές του ΣτΕ θα περιβάλουν με τη δική τους εμπιστοσύνη την κρίση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών».

 

Ιστορίες «Στο Κόκκινο»

 

Μια νέα εκπομπή ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5». Εχει τίτλο «Η Ιστορία στο Κόκκινο: μια εκπομπή για το παρελθόν», παράγεται από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 11.00. Την επιμέλεια της σειράς εκπομπών έχει ο Ηλίας Νικολακόπουλος που αυτή την Κυριακή (29/9) εστιάζει στο ΕΑΜ καθώς αύριο συμπληρώνονται 72 χρόνια από την ίδρυσή του. Η επέτειος, επίκαιρη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δίνει την ευκαιρία–πρόκληση να στοχαστούμε το παρελθόν και τη σημασία του για τους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στο εθνικό και πατριωτικό κοινωνικό κίνημα που εκφράστηκε μέσα από το ΕΑΜ και τις συνιστώσες του στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής και στην Απελευθέρωση. Ο Ηλίας Νικολακόπουλος και η ιστορικός Ιωάννα Παπαθανασίου συζητούν για το «τι ήταν και τι ήθελε το ΕΑΜ» με αφετηρία τον τίτλο του φυλλαδίου του Δημήτρη Γληνού.

 

 

Scroll to top