27/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξύπνα Ελλάδα

STOP στη λιτότητα ζητά ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ που απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων και καταγγέλλει ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.
      Pin It

STOP στη λιτότητα ζητά ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ που απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων και καταγγέλλει ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή

 

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

ντανιελ κον μπεντιτΜε βέλη κατά της Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη και απορρίπτοντας τη θεωρία των δύο άκρων, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ολοκλήρωσε την πολιτική του παρέμβαση και την ελληνική περιοδεία του, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα». Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

«Είναι λάθος και δεν υπάρχει ψήγμα αλήθειας για όσους υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ» τόνισε ο «πράσινος» Ντάνι, προσθέτοντας ότι είναι η αυστηρή πολιτική λιτότητας της κυρίας Μέρκελ και της Κομισιόν που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κρίση και πως εάν αυτή η πολιτική συνεχιστεί, και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, αλλά και η Γαλλία, θα χωθούν ακόμα περισσότερο στην κρίση». Υπογράμμισε τις κοινωνικές συνέπειες στην Ελλάδα με τη φτώχεια και την ανεργία και δήλωσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορούμε να ζητάμε το αδύνατο από την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για μια ελληνική τραγωδία».

 

Οσον αφορά την άνοδο της Χρυσής Αυγής, είπε ότι η δύναμη των ναζιστών δεν είναι προϊόν της Ευρώπης, μολονότι οι πολιτικές της λιτότητας μπορεί να ωθούν προς τα εκεί.

 

Ο πράσινος ευρωβουλευτής την απέδωσε μεν σε «μια ελληνική ευθύνη που προέρχεται και από την Ιστορία της Ελλάδας», αλλά πρόσθεσε ότι «μέλημα της Ευρώπης είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γι' αυτό σε μια κατάσταση δεινή, η Ε.Ε. πρέπει να παρέχει τους πόρους που θα διασφαλίζουν μια ελάχιστη κοινωνική προστασία των αδυνάτων». Παράλληλα, αποκήρυξε τη θεωρία των δύο άκρων, επισημαίνοντας ότι «η Χ.Α. είναι μια εγκληματική οργάνωση, ενώ τα κόμματα, είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τον κ. Σαμαρά, μπορεί να κάνουν λάθη, αλλά όχι εγκλήματα».

 

Ο βομβαρδισμός της Συρίας

 

Οι παρεμβάσεις του Κον Μπεντίτ εντάσσονται στο φεντεραλιστικό του όραμα για την εξέλιξη της Ε.Ε., έτσι όπως τις έχει εκφράσει στο βιβλίο που έχει συγγράψει με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφστατ, το «Ξύπνα, Ευρώπη». Στο εσωτερικό των Οικολόγων Πράσινων, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι τη νέα περιοδεία του «πράσινου» Ντάνι, καθώς, όπως έλεγαν, οι απόψεις του πόρρω απέχουν από μια ριζοσπαστική οικολογία, ενώ και η θέση του υπέρ του βομβαρδισμού της Συρίας δεν κολακεύει τον χώρο τους.

 

Scroll to top