27/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τους πήραν με τ’ αυγά… για τα σχολικά!

Μαθητές της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τη διακοπή των δρομολογίων μισθωμένων λεωφορείων που τους μετέφεραν στα σχολεία τους από απομακρυσμένες περιοχές.
      Pin It

Μαθητές της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τη διακοπή των δρομολογίων μισθωμένων λεωφορείων που τους μετέφεραν στα σχολεία τους από απομακρυσμένες περιοχές

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Μπουκάλια με νερό, λαχανικά και αυγά εκτόξευσαν χθες το πρωί οι μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διακοπή των δρομολογίων μισθωμένων λεωφορείων που τους μετέφεραν στα σχολεία τους από απομακρυσμένες περιοχές.

 

Γεγονός είναι ότι 6.000 μαθητές στον Νομό Θεσσαλονίκης δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο, με ευθύνη της πολιτείας, καθώς το πρόβλημα μετατίθεται από τον ένα στον άλλο αρμόδιο. Χθες το πρωί εκατοντάδες γονείς και παιδιά από τους Δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη, Βόλβης, Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών και άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ζητώντας να δοθεί επιτέλους μια λύση.

 

Παρ’ ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους, τα μαθητικά δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται στις απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

«Μιλάμε για αποστάσεις 15-20 χιλιομέτρων. Από τον Τρίλοφο και την Περιστερά τα παιδιά κατεβαίνουν σε σχολεία της Θέρμης», κατήγγειλε εκ μέρους της Ενωσης Γονέων Θέρμης ο κ. Χρόνης Μακρίδης. Αλλοι μαθητές από τα Κωνσταντινουπολίτικα, όπου δεν υπάρχει Δημοτικό, μετακινούνται σε σχολείο που βρίσκεται στην έξοδο της Πυλαίας προς Θέρμη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του 1ου Δημοτικού Πυλαίας, Τάσο Κοκόγια.

 

«Οι λεωφορειούχοι δεν υπογράφουν τις συμβάσεις διότι δεν τους συμφέρει. Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου. Οι γονείς ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών και πήρε μια ασαφή υπόσχεση ότι… θα γίνει τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο για το θέμα.

 

Στο μεταξύ, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους δήμων που συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης αποδοκίμασαν έντονα οι μαθητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το ΥΜΑ-Θ. Πέταξαν αυγά, μπουκάλια με νερό και τους γιουχάισαν κατά την αποχώρησή τους.

 

Εκπαιδευτικοί

 

Σε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες οι εκπαιδευτικοί. Στις 2 μετά το μεσημέρι μέλη των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, και διαμαρτυρήθηκαν για παρατυπίες που, όπως καταγγέλλουν, γίνονται στις εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑΛ. Λίγες ώρες μετά, στις 18.30, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας.

 

Scroll to top