Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Στο ξεκίνημα του νέου χρόνου ο Ολυμπιακός μπορεί να μην αισθάνεται και ιδιαίτερη αγωνία σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων του στις εγχώριες διοργανώσεις. Ωστόσο, στην ατζέντα των ερυθρόλευκων παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες και το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη προβλέπεται να είναι περίοδος «φόρτου εργασίας» για τους περισσότερους!

 

Η αναμενόμενη (για σήμερα) επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη από το εξωτερικό είναι προφανές ότι θα αποτελέσει και την (επίσημη) έναρξη για τις όποιες διορθωτικές κινήσεις.

 

Στον Ολυμπιακό μπορεί να μην επιθυμούν τις σοβαρές ανακατατάξεις στο ρόστερ τους (και δεν έχουν λόγο να το πράξουν), αλλά δεν μπορούν και να μην κλείσουν τους λογαριασμούς που άφησε ανοιχτούς η προηγούμενη χρονιά. Το «τέλος χρόνου» στους δύο «αναποφάσιστους», τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Ράφικ Τζιμπούρ, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει άλλο τις απαντήσεις τους και θα επιδιώξει να τις εξασφαλίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

 

Για τον Αλγερινό επιθετικό τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς και ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί με δηλώσεις του ότι θα τα βρει με τη διοίκηση και θα συνεχίσει στο λιμάνι, ενώ σε ό,τι αφορά την περίπτωση του αρχηγού της ομάδας όλα είναι στο.. μηδέν!

 

Ο Ολυμπιακός τού έδωσε τη δυνατότητα να εξετάσει και το ενδεχόμενο της αναζήτησης συλλόγου στο εξωτερικό, όπως ήθελε και ο ίδιος, πλην όμως τώρα θα πρέπει να δώσει με τη σειρά του το τέλος σε αυτό το σίριαλ. Η προσφορά του Μαρινάκη είναι συγκεκριμένη: συμβόλαιο τριών χρόνων με ετήσιες αποδοχές 750.000 ευρώ. Οσο, όμως, καθυστερεί ο παίκτης, τόσο κινδυνεύει με περικοπές. Στην παρτίδα που διάλεξε να παίξει ο Τοροσίδης με τον Ολυμπιακό όταν αποδειχθεί ότι δεν έχεις καλό φύλλο, αλλά ποντάρεις στην… μπλόφα, τότε δεν είναι και τόσο πιθανό να βγεις κερδισμένος!

 

Κατά τα άλλα, σοβαρή εκκρεμότητα παραμένει και η μία (κενή) θέση ξένου που θέλουν να εξασφαλίσουν στο λιμάνι προκειμένου να εντάξουν στη δύναμή τους τον Πάμπλο Πίνο. Ο βασικός υποψήφιος για αποχώρηση ήταν και παραμένει ο Λούις Ντιόγκο, με τον οποίο θα γίνουν και οι σχετικές επαφές για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου του, το οποίο πρόκειται να λήξει τον Ιούνιο. Αν όμως κάτι δεν πάει καλά στις διαπραγματεύσεις με τον Βραζιλιάνο τότε το.. βελάκι με την ένδειξη «φεύγεις εσύ» θα στριφογυρίσει ανάμεσα στους Πάντελιτς, Ντιακιτέ, Φέισα και Κοντρέρας!

 

Σε μία τέτοια περίπτωση θα δικαιολογηθεί και η «αγωνία» του Κοβάσεβιτς που έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθούν οι δύο συμπατριώτες του, αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει ο Μαρινάκης και μόνον αυτός!

 

Αλλο ζήτημα προς διευθέτηση; Η παραχώρηση ποδοσφαιριστών με τη μορφή του δανεισμού με τον Τάτο να είναι ο πιο σίγουρος για να ακολουθήσει το.. δρομολόγιο του Μήτρογλου και τον Ολυμπιακό να είναι υποχρεωμένος να αποφασίσει για την τύχη των Ζαραδούκα, Βλαχοδήμου, Φετφατζίδη -ενδεχομένως και του Παπάζογλου!

 

Εχοντας ως δεδομένο ότι για τους Μανωλά και Μήτρογλου παρατηρείται ήδη μεγάλη «κινητικότητα» από συλλόγους του εξωτερικού αυτό που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Ζαρντίμ (πέρα από όλα τα άλλα) είναι να ετοιμάσει και την επόμενη «φουρνιά» των Ελλήνων της ενδεκάδας. Δεν είναι και τόσο απλό, αλλά δεν εντάσσεται και στην κατηγορία του ακατόρθωτου!

 

 

Scroll to top