29/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για εγκληματική δράση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η Χ.Α.

Μηνύουν τη Χαριλάου Τρικούπη τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές για κατασπατάληση των κρατικών επιχορηγήσεων.
      Pin It

Μηνύουν τη Χαριλάου Τρικούπη τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές για κατασπατάληση των κρατικών επιχορηγήσεων

 

Των Κατερίνας Κατή, Μαρίας Δήμα

 

χρυση αυγη αρειος παγοςΣε οργανωμένο «αντιπερισπασμό» -εν όψει των επικείμενων κακουργηματικών ποινικών διώξεων για την εγκληματική δράση στελεχών της- προχώρησε χθες η Χρυσή Αυγή.

 

Σε μια προσπάθειά τους να καταδείξουν όχι την… αθωότητα της οργάνωσης αλλά την ενοχή των άλλων, τέσσερις… πρωτοκλασάτοι βουλευτές της, οι Ν. Παππάς, Ελένη Ζαρούλια, Ηλ. Κασιδιάρης και Π. Ηλιόπουλος, συνοδευόμενοι από δικηγόρο προσήλθαν στον Αρειο Πάγο και υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Υπηρεσίας κατά παντός υπευθύνου για την κατασπατάληση από το ΠΑΣΟΚ των κρατικών επιχορηγήσεων.

 

«Το ΠΑΣΟΚ προσιδιάζει σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» αναγράφεται επί λέξει στην αναφορά για τον κυβερνητικό εταίρο, με αφορμή αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ .

 

Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι χρυσαυγίτες βουλευτές:

 

«Εχει γίνει πανελληνίως γνωστή ύπαρξη πορίσματος των 5 γνωστότερων ιδιωτικών διεθνών ελεγκτικών εταιρειών ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από την κοινοβουλευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2007-2010 εκ του υπαγωγικού συμπεράσματος του οποίου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών αξιόποινων πράξεων από όργανα του ανωτέρω κόμματος. Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα»οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

 

Το δεύτερο άτομο

 

Και αφού έκαναν το «καθήκον» τους, όπως τονίζουν στην αναφορά, αποχώρησαν από το μέγαρο του Αρείου Πάγου την ίδια ώρα μάλιστα που προσέρχονταν οι πληρεξούσιοι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου 34χρονου από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γ. Ρουπακιά.

 

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο ο Ηλ. Κασιδιάρης απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους και με το γνωστό και μη εξαιρετέο υφάκι του είπε ειρωνικά: «Ηρθαμε να παραδοθούμε».

 

Κατά σατανική σύμπτωση την ώρα που οι χρυσαυγίτες βουλευτές βρίσκονταν μέσα στον Αρειο Πάγο, στην πίσω μεριά ξέσπασαν επεισόδια …

 

Ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν μεταξύ τους, τα επεισόδια εκτονώθηκαν γρήγορα και όπως αποδείχτηκε οι νεαροί ήταν οπαδοί αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων (γινόταν σχετική δίκη), αλλά η Ελένη Ζαρούλια «είδε»… προβοκάτσια από ασφαλίτες, καθώς κάτι τέτοιο ακούστηκε να λέει απευθυνόμενη στον Ηλ. Κασιδιάρη.

 

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται στον Πειραιά για τη δολοφονία του Φύσσα, και τρίτος μάρτυρας, που κατέθεσε χθες, επιβεβαίωσε των ισχυρισμό ακόμα δύο αυτοπτών μαρτύρων ότι στο αμάξι του Ρουπακιά επέβαινε και άλλο πρόσωπο που έσπευσε ανενόχλητος να εξαφανιστεί μετά το μαχαίρωμα.

 

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα διαμαρτυρήθηκαν χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αργούς ρυθμούς της ανάκρισης (δεν έχουν ακόμα κληθεί να καταθέσουν οι συνομιλητές του δολοφόνου εκείνο το βράδυ) αλλά και παραλείψεις.

 

Η κ. Κουτζαμάνη τούς διαβεβαίωσε ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

 

Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκαν οι καταθέσεις της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και του συναδέλφου της που συνέλαβαν τον δράστη, αλλά και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που αρχικά εμφανίστηκε ως αστυνομικός, λέγοντάς τους ότι ο τσακωμός είχε ως αφορμή οπαδικές διαφορές.

 

Η κατάθεση της αστυνομικού

 

• Στην κατάθεσή της η αστυνομικός μεταξύ άλλων αναφέρει: «[...] Λάβαμε σήμα από το Κέντρο ότι γύρω στα 50 άτομα στη συμβολή των οδών [...] με ρόπαλα στα χέρια κατευθύνονται για την καφετέρια. [...] Φτάσαμε στο σημείο [...] Εκεί ενσωματωθήκαμε με άλλη ομάδα ΔΙΑΣ, συνολικά οκτώ αστυνομικοί. Είδαμε γύρω στα 30-40 άτομα μαυροφορεμένα, κάποιοι φορούσαν κράνη, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν αντικείμενα, που φαίνονταν από εκεί που ήμασταν ως ρόπαλα. [...] Πήγαμε και εμείς από πίσω και τότε είδαμε ότι κάποιοι πλακώνονταν στο ξύλο.

 

»Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δυο άντρες συνέχισαν να χτυπιούνται. Γι’ αυτό και εγώ με ένα άλλον συνάδελφό μου από την άλλη ομάδα ΔΙΑΣ πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον ένα από τους δυο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να χωρίσουν. Με το που τους χωρίσαμε φώναξε: “Με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτε. [...] Τότε δύο συνάδελφοι πήγαν και ακινητοποίησαν το άτομο που τους έδειξε το θύμα. Ο δράστης είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο συνάδελφος γιατί τον χτύπησε, αυτός του απάντησε: “Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου”».

 

• Ο άλλος αστυνομικός που βοήθησε στη σύλληψη του δράστη κατέθεσε ότι: «Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι 150 μαυροφορεμένοι άντρες με ρόπαλα και άγριες διαθέσεις. Εγώ τότε άκουσα τους δυο συναδέλφους μου να μου φωνάζουν “Είναι μαχαιρωμένος! Αυτός το έκανε… Πιάστε τον!”. Εγώ τότε μαζί με τον συνάδελφό μου πήγαμε στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Καταλάβαμε ότι ήταν αυτός που είχε μαχαιρώσει τον άλλον».

 

Προς το παρόν, και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά νούμερα των χρυσαυγιτών που μέτρησαν οι μάρτυρες, δεν έχει συλληφθεί παρά μόνο ένας: ο δολοφόνος.

 

Scroll to top