29/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με όριο τον ουρανό

Για δεύτερη στη σειρά χρονιά, το Athens Flying Week μάς προσκαλεί να στρέψουμε το βλέμμα μας στον ουρανό.
      Pin It

Για δεύτερη στη σειρά χρονιά, το Athens Flying Week μάς προσκαλεί να στρέψουμε το βλέμμα μας στον ουρανό

 

«Ονειρο και διαφυγή από τα τετριμμένα και τα στενάχωρα, θέαμα υψηλών προδιαγραφών και πρόσκληση για… παιχνίδι για παιδιά κάθε ηλικίας, οι πτήσεις τού Athens Flying Week

 

Του Βαγγέλη Κύρκου

 

Ενα από τα διαχρονικά όνειρα του ανθρώπου ήταν να βγάλει φτερά και να πετάξει. Από την εποχή άλλωστε του Δαίδαλου και του Ικαρου και το εγχείρημα των αδελφών Ολβιρ και Γουίλμπουρ Ράιτ ο ουρανός ήταν όριο και απωθημένο της τόλμης και των ονείρων πολλών. Κι ακόμα και σήμερα, που τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η πτήση συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει. Ειδικά όταν μιλάμε για πτήσεις σαν και αυτές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της δεύτερης διοργάνωσης του Athens Flying Week.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν πριν από τρεις μέρες και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με κορυφαία τους στιγμή –όπως και πέρσι– τις αεροπορικές επιδείξεις στο αεροδρόμιο Τατοΐου. Κι αν στην πρώτη περσινή διοργάνωση οι επισκέπτες έφτασαν τους 20.000, φέτος, απ’ ό,τι μας λένε οι διοργανωτές, υπάρχει αισιοδοξία ότι ο αριθμός τους θα υπερδιπλασιαστεί.

 

Στο air show θα λάβουν μέρος τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας («ORLIK» Aerobatic Team), το τιμ της Red Bull (Alpha Jet) και μια σειρά διεθνούς φήμης πιλότοι, όπως οι Φραντσέσκο Φορναμπάιο, Λούκα Μπερτόσιο, Γιούργκις Κάιρις.

 

Συμμετέχουν ακόμα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα με εναέρια μέσα τους και κυβερνήτες που θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα, αλλά και ελικόπτερα που θα εκτελέσουν διελεύσεις ακριβείας καθώς και αερομοντελιστές.

 

Ιπτάμενοι Ολλανδοί και «Ταύροι»

 

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της εκδήλωσης στο Τατόι προβλέπεται να έχει την υπογραφή του F-16 Demo Team της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας. Δίπλα τους οι «ORLIK», το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Πολωνικής Αεροπορίας, καθώς και τα Alpha Jet της Red Bull.

 

Υποσχέσεις για θέαμα υψηλών προδιαγραφών δίνουν ακόμα ο Φραντσέσκο Φορναμπάιο –επαγγελματίας πιλότος της Breitling και πρωταθλητής Ιταλίας στην ελεύθερη κατηγορία–, ο μετρ των ακροβατικών ανεμόπτερων Λούκα Μπερτόσιο και ο Λιθουανός πιλότος και μηχανικός αεροναυπηγικής Γιούργκις Κάιρις, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων εφεύρει διάφορους ελιγμούς, συμπεριλαμβανομένου του «Kairys Wheel», και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των ακροβατικών αεροσκαφών Sukhoi Su-26, -29, -31.

 

Οι Blu Circe, που επίσης θα δούμε στο Τατόι, είναι πιο… ομαδικοί τύποι. Για την ακρίβεια πρόκειται για καμικάζι, που πετούν σε σχηματισμούς των τεσσάρων αεροσκαφών με το ακροπτερύγιο του ενός να απέχει ελάχιστα εκατοστά (!) από το αντίστοιχο του άλλου εκτελώντας μανούβρες με άψογο συγχρονισμό.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Ολοι μπορούν να πετάξουν

 

Μια ξεχωριστή πινελιά στη γενική εικόνα προβλέπεται να προσφέρει η ομάδα We Fly. Η μοναδική ιπτάμενη ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την BARONIROTTI (ιταλική ομοσπονδία των πιλότων με αναπηρία). Με σύνθημά τους το «Yes, youcanFly!» οι Ιταλοί θέλουν να περάσουν στον κόσμο ότι όλοι μπορούν να πετάξουν, ασχέτως προβλημάτων.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

*Παράλληλες δραστηριότητες

 

Παράλληλα με το air show, το οποίο όπως είναι φυσικό προβλέπεται να τραβήξει τη μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του Athens Flying Week είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν εμπορική έκθεση, παιδικό πάρκο, πανελλήνιο συνέδριο Flightsimmers, πλήρες εστιατόριο, χώρος αναψυχής με dj & πολλά happenings.

 

Στόχος άλλωστε της αεροπορικής εβδομάδας είναι να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα η προαγωγή της αεροπορικής ιδέας και η γνωριμία με τον μαγικό κόσμο της αεροπορίας.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Πληροφορίες

 

Το Athens Flying Week διοργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την P.C. Podimatas Audiovisual S.A., με τη συνεργασία του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του HAPCO, του Marketing Greece και της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής. Το εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο (με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από τις 9 το πρωί και να ολοκληρώνονται στις 6.30 το απόγευμα) στοιχίζει 8 ευρώ για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών και 4 ευρώ για παιδιά 3-12 ετών.

 

 

 

Scroll to top