Pin It

Του Δημήτρη Αγγελίδη

 

Μια κλοτσιά στο στομάχι ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο ενός αστυνομικού στον εντεκάχρονο Τζουνέντ Σουμπεχάν, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οπως καταγγέλλουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, το περιστατικό βασανισμού του ανηλίκου συνέβη την Πρωτοχρονιά στο κρατητήριο ανηλίκων της Αμυγδαλέζας, όπου κρατείται ο εντεκάχρονος.

 

Το περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χθες, δεκαπέντε ανήλικοι κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία καθώς και για το γεγονός ότι δύο μέρες τούς είχαν αφήσει χωρίς τροφή. Οπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις, επικαλούμενες μαρτυρίες κρατουμένων, οι ξυλοδαρμοί και η χυδαία υβριστική αντιμετώπιση εκ μέρους των αστυνομικών είναι φαινόμενα συχνά και όχι μεμονωμένα.

 

Από την πλευρά της αστυνομίας, αξιωματικοί διαψεύδουν ότι υπήρξε ξυλοδαρμός και ισχυρίζονται ότι ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω στομαχικών διαταραχών, καθώς και ότι δεν υπήρξε διακοπή στη σίτιση. Οι οργανώσεις ζητούν την τιμωρία των βασανιστών αστυνομικών, που δεν διστάζουν να στραφούν εναντίον ανηλίκων.

 

Ζητούν επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι ανήλικοι μετανάστες χωρίς χαρτιά και να τους χορηγηθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς είναι απαράδεκτο να κλείνονται στα κρατητήρια ανήλικοι για διοικητικές παραβάσεις, πόσω μάλλον όταν η κράτηση είναι πολύμηνη.

Scroll to top