29/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προσπάθεια ανασύνταξης μετά το σοκ στη Χ.Α.

Ποντάροντας στη χρόνια ανοχή των αρχών, η οργάνωση φαίνεται ότι δεν είχε σχέδιο Β´.
      Pin It

Ποντάροντας στη χρόνια ανοχή των αρχών, η οργάνωση φαίνεται ότι δεν είχε σχέδιο Β´

 

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

γραφεια χρυσης αυγηςΕπιχείρηση αναδιοργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χρυσή Αυγή, μετά το πρώτο σοκ από τις συλλήψεις του γραμματέα του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου, βουλευτών και στελεχών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η «γραμμή» από τα συλληφθέντα μέλη της ηγεσίας είναι να μην υπάρξουν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή έκτροπα.

 

Οπως αναφερόταν σε φιλικούς στη ναζιστική οργάνωση ιστότοπους, εντός της χθεσινής ημέρας είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο, με τα εναπομείναντα πέντε ή έξι μέλη του, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις.

 

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς

 

Από την πλευρά του ο «υπαρχηγός», Χρήστος Παππάς, ο οποίος, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κατεζητείτο, επιχειρώντας να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματος, επανέλαβε, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού, ότι «το ανθελληνικό και αντιλαϊκό καθεστώς διώκει τη Χρυσή Αυγή, διώκει το φρόνημα του ελληνικού λαού» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κατοχική και εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους καταστρέφει την πατρίδα», ενώ απείλησε ότι «θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού». Κατέληξε λέγοντας ότι «η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές».

 

Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το εάν οι βουλευτές του κόμματος θα παραιτηθούν, εάν αυτό θα γίνει ομαδικά ή σταδιακά, καθώς φαίνεται ότι στη Χ.Α. δεν υπάρχει επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης, αφού η στάση ακόμα και του Ν. Μιχαλολιάκου έδειξε ότι υπήρξε αιφνιδιασμός. Η προηγούμενη ανοχή της κυβέρνησης, η συστηματική ατιμωρησία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συγκάλυψη της δράσης της οργάνωσης από στελέχη του κρατικού μηχανισμού είχαν δημιουργήσει τη βεβαιότητα στα μέλη της ότι έχουν το ακαταδίωκτο.

 

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, ακόμα και ο «Φίρερ» είχε περάσει από «τη μάχη, τους αγώνες και τις ξιφολόγχες που θα ακονίζονται στο πεζοδρόμιο» στην «υπεράσπιση της τιμής μας μέσα στα πλαίσια των νομίμων συνταγματικών μας δικαιωμάτων». Η άποψη που επικρατεί, και την οποία επανέλαβε ο Ηλίας Παναγιώταρος, λίγο πριν από τη σύλληψή του, είναι πως σε περίπτωση που με οποιαδήποτε αφορμή προκληθούν εκλογές η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα, εάν χρειαστεί και με άλλο όνομα.

 

Αναλύσεις στο site

 

Στο πολιτικό πεδίο, η οργάνωση ανάρτησε στον ιστότοπό της ολόκληρη την πολιτική ανάλυση της ιστοσελίδας bankingnews.gr, σύμφωνα με την οποία «υπάρχει σχέδιο να αποψιλώσουν τη Χ.Α. για να μην αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης». Παράλληλα στην ίδια ανάλυση τονίζεται πως «αποτελεί προσβολή της κοινής λογικής πως ένα μεμονωμένο γεγονός, του άδικα χαμένου αριστεριστή, να εκμεταλλεύεται και να παρουσιάζεται η Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση». Την Παρασκευή, εν είδει αντιπερισπασμού, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010.

 

Scroll to top