30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι «δημοκράτες» δελφίνοι της Ακροδεξιάς

Γ. Καρατζαφέρης και Κ. Πλεύρης έσπευσαν να επανεμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
      Pin It

Γ. Καρατζαφέρης και Κ. Πλεύρης έσπευσαν να επανεμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής

 

Δεν πρόλαβε να κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον της Χρυσής Αυγής και να σου μάς προέκυψαν κάποιοι παλιοί μας γνώριμοι από τον χώρο της Ακροδεξιάς να δηλώνουν το δικό τους «παρών» και την ετοιμότητά τους να καλύψουν το κενό που αφήνει η πολιτική εξαφάνιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

 

Προηγήθηκε ο παλιός τρόφιμος των καναλιών, τα οποία τον έχουν απαρνηθεί από το 2012, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Τον υποδέχτηκε με κολακευτικά λόγια η Μάρα Ζαχαρέα στο Star, υποστηρίζοντας ότι εκείνος πρώτος είχε επισημάνει το πρόβλημα του νεοναζισμού! Ο έμπειρος καναλάρχης δεν έχασε την ευκαιρία. Υποστήριξε ότι όταν ακόμα ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τον εμπόδισαν να μεθοδεύσει την «παλιννόστηση» των χρυσαυγιτών στη Νέα Δημοκρατία, ενώ επρόκειτο για παρασυρμένους ΟΝΝΕΔίτες: «Εάν με είχαν αφήσει να απορροφήσω κάποιους από τη Χρυσή Αυγή, σήμερα δεν θα είχε εκφυλιστεί έτσι αυτό το μόρφωμα», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Και φρόντισε να αποδείξει τις γνώσεις του για πρόσωπα και πράγματα με συγκεκριμένες αναφορές: «Εγώ θυμάμαι τον Λαγό, μαζί με την οικογένειά του με σημαίες της Νέας Δημοκρατίας».

 

Και χθες ήταν η σειρά του «Εθνους» να προβάλει τις απόψεις τού άλλου παροπλισμένου ηγέτη της Ακροδεξιάς, του Κώστα Πλεύρη. Ο ιστορικός αρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου κατήγγειλε την παράνομη βία και έφτασε να κατηγορήσει ως «υπόκοσμο» τα μέλη της Χρυσής Αυγής που προβαίνουν σε βιαιοπραγίες.

 

Ο Καρατζαφέρης και ο Πλεύρης συνεργάστηκαν στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη Χρυσή Αυγή. Ο πρώτος τοποθέτησε τον δεύτερο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ με στόχο να επαναπατριστούν στο δικό του κόμμα οι «παρασυρμένοι» εθνικοσοσιαλιστές. Αλλά η ευθύνη και των δύο για το φούντωμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο Καρατζαφέρης ήταν αυτός που επιζητούσε τη συνεργασία των χρυσαυγιτών από τότε που ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Οχι βέβαια για να τους «συνετίσει», αλλά για να ενισχύσει το δικό του ειδικό βάρος μέσα στο κόμμα. Χρυσαυγίτες μετείχαν και στο πρώτο συνέδριο του ΛΑΟΣ, ενώ τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης μετείχαν στο ψηφοδέλτιο Καρατζαφέρη στις νομαρχιακές του 2002. Ανάμεσά τους κι ο Παναγιώταρος.

 

Οσο για τον Πλεύρη, συμμάχησε με τη Χρυσή Αυγή το 1999, συγκροτώντας μ’ αυτούς που σήμερα αποκηρύσσει ως «υπόκοσμο» το σχήμα «Πρώτη Γραμμή», βοηθώντας τους έτσι να ξεφύγουν από την απομόνωση στην οποία βρίσκονταν μετά τη δολοφονική επίθεση της φάλαγγας του Περίανδρου τον Ιούνιο του 1998.

 

Δ.Ψ.

 

Scroll to top