Schooly-D

30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τραγούδια για τον Φύσσα απο τον Quadir Lateef και τους Eric Bobo και DJ Rhettmatic

Η διεθνής του χιπ-χοπ φτύνει τον Μιχαλολιάκο

      Pin It

Δεν είναι μόνο ο Quadir Lateef, ο ράπερ από το Χιούστον, που έγραψε το τραγούδι «Fuck Golden Dawn» αφιερώνοντάς το στον Παύλο Φύσσα. Είναι και ο Eric Bobo των Cypress Hill μαζί με τον DJ Rhettmatic των The Beat Junkies, που έρχονται στην Αθήνα την Παρασκευή για συναυλία κι έκαναν κάτι αντίστοιχο. Μαγνητοσκόπησαν κι αυτοί με τη σειρά τους ένα μήνυμα για τον θάνατο του Κillah P.* Και αφού περιγράφουν τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου, δηλώνουν στο επεξηγηματικό σημείωμά τους στο Υoutube πως θα ήθελαν να φτύσουν στο πρόσωπο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι ξένοι ράπερ δείχνουν υποψιασμένοι, άλλωστε ένα μέλος της κοινότητάς τους δολοφονήθηκε. Και δη από φασίστες.

 

Το «Fuck Golden Dawn» είναι ωραίο και ως τίτλος μόνο. Ο Quadir Lateef βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο του χιπ-χοπ, αυτό όμως δεν αφαιρεί κάτι από την αξία του κομματιού. Ο καλλιτέχνης συγκρίνει στους στίχους του τη Χρυσή Αυγή με την Κου Κλουξ Κλαν. «Αφαιρέσατε τη ζωή ενός ανθρώπου που είχε κάτι να πει, επιτίθεστε σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, σε μουσουλμάνους και ανθρώπους που προσεύχονται», τραγουδάει. Και επαναλαμβάνει στο ρεφρέν το «fuck Golden Dawn» 12 φορές, ώστε να το εμπεδώσουμε και να το ευχαριστηθούμε. «Να σας τα χώσω δειλοί κωλο-χρυσαυγίτες, που θέλετε να γίνεται Κου Κλουξ Κλαν» λέει στην αρχή. Ωραίος μάγκας ο τυπάκος. Τα «ρίχνει» και στην κυβέρνηση, που θεωρεί πως στηρίζει τη Χρυσή Αυγή. «Ποια διάολο είναι η Χρυσή Αυγή, η καινούργια Κου Κλουξ Κλαν; Που τη στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, που σας αφήνει αδέσποτους εσάς, ένα τσούρμο κότες ρατσιστές», ραπάρει ασυστόλως.

 

Ο Eric Bobo των Cypress Hill, όμως, μαζί με τον DJ Rhettmatic των The Beat Junkies είναι πολύ πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες. Κι έρχονται για να συμμετάσχουν στη συναυλία του Schoolly-D, ενός δυναμικού Αμερικανού gangsta rapper. Στο Fuzz θα παίξουν την Παρασκευή το βράδυ και το live αναμένεται να εξελιχθεί σε πραγματική hip hop διαδήλωση. Θα είναι μια αντιφασιστική συναυλία στην ουσία, σαν αυτές που βλέπουμε να γίνονται στα Προπύλαια. Το ελληνικό χιπ-χοπ θα το εκπροσωπήσουν τα Ημισκούμπρια. Τη συναυλία θα ανοίξει με DJ set ο Binalog Frequency (aka Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος), υποψήφιος στα φετινά βραβεία International Breakbeat Awards 2013 στην κατηγορία καλύτερου παραγωγού. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στην προπώληση 20 ευρώ και στα ταμεία την ημέρα της συναυλίας 25 ευρώ.

Δείτε τα δύο βίντεο, το τραγούδι αλλά και το μήνυμα.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

Scroll to top