Pin It

«Nα διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο» ζήτησε χθες από τον αρχηγό της Αστυνομίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

 

Αφορμή για το αίτημα του περιφερειάρχη ήταν τα τελευταία φαινόμενα λεηλασιών σε καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή, με την Επιτροπή Δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλογίζει στον Π. Τατούλη ότι «κινείται εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και προσβάλλει τόσο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης σε κατοικία όσο και την αρχή της ίσης μεταχείρισης». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προσθέτει μάλιστα ότι «με τη θέση αυτή ο κ. Τατούλης ξεπέρασε και τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις ναζιστικές αντιλήψεις περί συλλογικής ευθύνης».

 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Αρκαδίας σημείωσε παράλληλα σε ανακοίνωσή του ότι δεν ξεχνά το «»ενδιαφέρον» για τους Ρομά των κυβερνήσεων του δικομματισμού και του Π. Τατούλη, που υπηρέτησε από κυβερνητική θέση, με τις πολιτικές κατασπατάλησης των χρημάτων και τη μικροκομματική εξυπηρέτηση των προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, για τα οποία καθυστερημένα κόπτεται ο κ. περιφερειάρχης». Τέλος, ζήτησε την άμεση ανάκληση των δηλώσεων του περιφερειάρχη, «να συνέλθει από την εκφορά λόγων κοινωνικού διχασμού και κυρίως να μην προχωρήσει στην πραγμάτωσή τους».

 

Ν.ΣΒ.

Scroll to top