30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα όπλα των ταγμάτων εφόδου

Τα σπίτια των μελών της Χρυσής Αυγής αποτελούσαν συχνά-πυκνά τις αποθήκες του οπλοστασίου της οργάνωσης.
      Pin It

Τα σπίτια των μελών της Χρυσής Αυγής αποτελούσαν συχνά-πυκνά τις αποθήκες του οπλοστασίου της οργάνωσης

 

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Τον κώδωνα του κινδύνου στις Αρχές κρούει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το εννεασέλιδο πόρισμά του, καθώς αναφέρει ρητά με βάση τις μαρτυρίες ότι η Χρυσή Αυγή έχει κρυμμένα όπλα σε περιοχές της Αττικής και προσθέτει για τα μέλη της και την εκπαίδευσή τους: «Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μάνδρα, τη Μαλακάσα και τη Σαλαμίνα».

 

Οπλοστάσια των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής αποδεικνύονται τα γραφεία της οργάνωσης, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα. Τα σπίτια των μελών της οργάνωσης, όπως της ανθυπαστυνόμου της Ασφάλειας Πειραιά, αποτελούσαν συχνά – πυκνά τις αποθήκες των όπλων.

 

«Mας υποχρέωσαν να αγοράσουμε ατομικούς πυροσβεστήρες, τους οποίους θα χρησιμοποιούσαμε είτε για να σβήσουμε μια μικρή φωτιά είτε ως όπλα. Στα γραφεία της οργάνωσης κυκλοφορούσαν κλομπ, στιλέτα και πτυσσόμενα μαχαίρια, όπως και εγώ είχα. Οταν γινόταν έφοδος της Αστυνομίας, τα μάζευε ο Πατέλης, τα έβαζε σε μια σακούλα, τα έδινε στη μάνα του και αυτή τα μετέφερε σπίτι της», ανέφερε στην κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ πρώην μέλος της Χ.Α. στη Νίκαια. Μόνο που τα τάγματα εφόδου δεν έχουν μόνο μαχαίρια και στιλέτα:

 

Αρτέμιδα (προχθές)

 

Κοντά στα γραφεία μιας από τις ισχυρότερες πανελλαδικά οργανώσεις της Χ.Α. συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 45 ετών, τα οποία βρέθηκαν να μεταφέρουν με αυτοκίνητο 9 κράνη, 70 κοντάρια –από τα οποία μερικά με σημαίες–, 11 ασπίδες και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.

 

28/9/13. Πεύκη

 

Σε έλεγχο στο σπίτι του αρχηγού των νεοναζί, Ν. Μιχαλολιάκου, το Σάββατο το πρωί, βρέθηκαν τρία όπλα, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε χωρίς άδεια. Επιπλέον κατασχέθηκαν πλήθος από κυνηγετικά φυσίγγια και σφαίρες από πυροβόλα όπλα.

 

27/9/13. Νέα Μανωλάδα

 

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι υπευθύνου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 mm, καθώς και 26 κάλυκες του ιδίου διαμετρήματος.

 

26/9/13. Χανιά

 

Για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθη ο πρώην αρχηγός της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής. Στην κατοχή του βρέθηκαν συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανοιγόμενα μαχαίρια με μήκος λάμας, ξίφος με μεταλλική λάμα μήκους εξήντα εκατοστών, ένας κάλυκας φυσιγγίου πιστολιού 9 χιλιοστών αλλά και έντυπο υλικό που απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και αυτοσχέδιο έμβλημα το οποίο απεικονίζει το σύμβολο της 21ης Απριλίου.

 

24/9/13. Αγρίνιο

 

Στην έρευνα που έγινε στα γραφεία της οργάνωσης στο Αγρίνιο εντοπίστηκαν αυτοσχέδιες ασπίδες, κράνη, αλλά και ο υπηρεσιακός εξοπλισμός του αστυνομικού που είχε αναλάβει τη φρούρηση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, αλλά είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και έναν χρόνο.

 

Συγκεκριμένα στα γραφεία εντοπίστηκαν αστυνομικό πηλήκιο, κράνος με δύο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγετικά φυσίγγια.

 

24/9/13. Ρέθυμνο

 

Σε έρευνα στο σπίτι 40χρονου, υπαρχηγού της Χ.Α. στην περιοχή, εντοπίζονται: πολεμικό τουφέκι εκτόξευσης σφαιριδίων, τύπου Μ-16 με γεμιστήρα, χωρητικότητας 90 σφαιριδίων, 9 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm, πτυσσόμενος σουγιάς μήκους 25 εκατοστών, δερμάτινο μαστίγιο μήκους εβδομήντα τριών εκατοστών, γιλέκο με θήκες γεμιστήρων και πιστολιού, 18 ξύλινα κοντάρια φέροντα σημαία. Ο υπαρχηγός της Χ.Α. στο Ρέθυμνο είχε ελεγχθεί κατά το παρελθόν για εμπρησμό στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο. Διατηρούσε γυμναστήριο -χώρο στρατολόγησης- και δίδασκε πολεμικές τέχνες.

 

23/9/13. Θεσσαλονίκη

 

Πέντε χρυσαυγίτες συλλαμβάνονται στην οδό Λιβανόβου, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων. Είχαν στην κατοχή τους πτυσσόμενα κλομπ, δακρυγόνα, σουγιάδες και μία κροτίδα, ενώ ανάλογα αντικείμενα βρήκαν οι αστυνομικοί σε έρευνα που πραγματοποίησαν στα σπίτια τους.

 

31/8/13. Σπάρτη

 

Εξήντα αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν στο σπίτι επίδοξου βομβιστή, μέλους της Χ.Α., ο οποίος σκοτώθηκε ύστερα από έκρηξη στα χέρια του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο κέντρο της Σπάρτης στην οδό Ωραίας Ελένης.

 

Ετοιμαζόταν για εμπρηστικές επιθέσεις, χωρίς ακόμα ωστόσο να έχουν προσδιοριστεί οι στόχοι.

 

Scroll to top