Pin It

Πολύ διακριτική και άκρως πολιτισμένη μεταχείριση είναι αλήθεια ότι επιφύλαξαν ο αξιωματικοί της ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες-μέλη της εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α. Ισως μετά την αποπομπή ορισμένων πρωτοκλασάτων αστυνομικών και φανατικών οπαδών της ναζιστικής συμμορίας, κάτι να άλλαξε στον «συνήθη» τρόπο συμπεριφοράς απέναντι σε συλληφθέντες.

 

Για παράδειγμα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι μόλις κάποιος συλλαμβάνεται του αφαιρείται το κινητό και το πολύ πολύ να του δοθεί, μετά από αρκετές ώρες, δυνατότητα για ένα τηλέφωνο στον δικηγόρο του, ο Ηλίας Κασιδιάρης ποζάρει σχεδόν στην τζαμαρία με το κινητό του και μάλιστα έστειλε και «ηρωικό» μήνυμα συνέχισης του θεάρεστου έργου της οργάνωσης. Επίσης η διακριτική μεταχείριση του περήφανου τέκνου Μιχαλολιάκου και της συγκινημένης συζύγου του δεν πέρασε απαρατήρητη από όσους συγγενείς συλληφθέντων ακόμα και για απλή απείθεια βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ. Ετσι οφείλει να κάνει μια μη εκδικητική αστυνομία ακόμα και με φερόμενο ως δράστη δολοφονικών και ρατσιστικών επιθέσεων.

 

Ολοι λοιπόν θα αναμένουμε την επόμενη προσαγωγή κάποιου ταλαίπωρου συμπολίτη μας ή ακόμα χειρότερα κάποιου αλλοδαπού μικροπαραβάτη που θα έχει την ίδια μεταχείριση σαν αυτή που έχουν τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας. Κι αυτό ισχύει φυσικά και για τα «αμαρτωλά» ως προς την κακοποίηση συλληφθέντων (ακόμα και μηνυτών) αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και του Πειραιά. Οσο για τα ξεχωριστά κελιά και τις ανέσεις στη ΓΑΔΑ μάλλον είναι θέμα του 12ου ορόφου και της ιδιαίτερης βαρύτητας των κατηγοριών που επιβάλλει την… ειδική μεταχείριση.

 

Απ’ ό,τι φάνηκε όμως ούτε τα αγωνιστικό μήνυμα του έγκλειστου Κασιδιάρη, ούτε τα απεγνωσμένα SMS των υπαρχηγών με εκκλήσεις «για στήριξη του ηθικού και δίκαιου αγώνα, ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα» και το κάλεσμα σε συνάξεις στη ΓΑΔΑ, στα γραφεία και στην Ευελπίδων (όπου μαζεύτηκαν τελικά καμιά διακοσαριά), απέδωσαν τα αναμενόμενα.

 

Η αθρόα προσέλευση των χρυσαυγιτών εμποδίστηκε προφανώς και διότι λόγω συγκυρίας θα «όφειλαν» να πάνε εκεί άοπλοι αλλά και διότι δεν βάζουν και άπαντες το χέρι τους στη φωτιά για τα «καθαρά» χέρια του αρχηγού.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top