30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελπίδες για επαναλειτουργία

Ο νομικός σύμβουλος της ιδιοκτήτριας του ακινήτου Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας ανέφερε ότι με μια εγγυητική επιστολή από τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας θα δοθεί διέξοδος για τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας της «Φωκάς» προς τον μισθωτή.
      Pin It

Ο νομικός σύμβουλος της ιδιοκτήτριας του ακινήτου Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας ανέφερε ότι με μια εγγυητική επιστολή από τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας θα δοθεί διέξοδος για τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας της «Φωκάς» προς τον μισθωτή

 

Oι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε διάβημα στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους

 

Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Φως στο τούνελ» για την επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος «Φωκάς» στη Θεσσαλονίκη, που σφραγίστηκε την περασμένη Παρασκευή κατόπιν εντολής έξωσης και για τους περίπου 500 εργαζόμενους, διαφαίνεται μετά τη δήλωση νομικού συμβούλου της ιδιοκτήτριας του ακινήτου Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας. Ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Θεόδωρος Ζέρβας, ανέφερε ότι με μια εγγυητική επιστολή από τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας θα δοθεί διέξοδος για τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας προς τον μισθωτή, στον οποίο η «Φωκάς» οφείλει συνολικά 1,2 εκατομμύρια ευρώ από ενοίκια και έχει καταβάλει μόλις 370.000 ευρώ.

 

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του πολυκαταστήματος και κατ' επέκταση την απόλυση των εργαζομένων επισημαίνοντας ότι, εφόσον δοθεί η εγγυητική επιστολή για τα 830.000 ευρώ που οφείλει η εταιρεία (έχοντας καταβάλει τα 370.000 ευρώ), θα βρεθεί σίγουρα και η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

Χαρακτήρισε ανοησίες τα περί διαπραγματεύσεων με άλλους επενδυτές και ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ελληνες και ξένους, μεταξύ των οποίων και η ΑTTICA, τόνισε ότι το πολυκατάστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει υπό νέα εργοδοσία μόνο μέσω διαγωνισμού.

 

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στη «Φωκάς» αποφάσισαν να προσέρχονται από σήμερα κάθε μέρα έξω από το πολυκατάστημα, έστω κι αν έχει κατεβασμένα ρολά και βαμμένες μαύρες τις βιτρίνες.

 

Επίσκεψη στο υπουργείο

 

Η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε διάβημα στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, ενώ τόνισε ότι πρόθεσή τους είναι να επιδιώξουν και συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είδε ήδη τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τους ενημέρωσε ότι θα επιδιώξει ό,τι είναι δυνατό σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

 

Η άλλοτε κραταιά «Οδυσσεύς Φωκάς», μία από τις ισχυρότερες εμπορικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας με πλήθος δωρεών για την κατασκευή πάρκων και παιδικών χαρών κατά το παρελθόν στη Θεσσαλονίκη, έχει σήμερα απλήρωτους τους 500 υπαλλήλους της για περίπου έξι μήνες. Περίπου 200 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ενώ στους υπόλοιπους καταβλήθηκε έναντι από τη μισθοδοσία του Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες η εταιρεία έβαλε λουκέτο και στο ιστορικό κατάστημα της Ερμού στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1958.

 

Scroll to top