Pin It

Ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων απευθύνουν οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis. Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το κτίριο 8, όπου και εκδικάζεται η έφεση του Ανδρέα Κουρή, κατά της απόφασης του Β΄ Μονομελούς Πρωτοδικείου.

 

Σύμφωνα με την απόφαση (25/1/2013), ο ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και των καταστημάτων Metropolis καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.800 ευρώ με τριετή αναστολή, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 8 απολυμένοι των Metropolis για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους. Ωστόσο, εξακολουθεί να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, διοργανώνοντας αυτή τη φορά το 9ήμερο φεστιβάλ Mad North Stage Festival, το οποίο παρουσίασε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, δίπλα στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Ευάγγελο Καράογλου.

 

«Δύο χρόνια άνεργοι… τα επιδόματα ανεργίας έχουν κοπεί. Πλέον δεν έχουμε πόρους για να επιβιώσουμε… Ο Κουρής χαίρει ασυλίας και εξακολουθεί να μην καταβάλει τίποτα απ΄ όσα χρωστάει», λέει η Γεωργία, πρώην εργαζόμενη των Metropolis.

 

Οι απολυμένοι της αλυσίδας καταστημάτων Metropolis θα ενώσουν τη φωνή τους με τον αγώνα των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα, έξω από την εταιρεία «Ωθηση», στη λεωφόρο Συγγρού 25, στις 14.00.

 

Δ.Α.

 

Scroll to top