anergia-oaed

30/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το σύστημα του ΟΑΕΔ δεν …σηκώνει τους ανέργους

Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται για μια αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
      Pin It

Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται για μια αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

 

Του Τζώρτζη Ρούσσου

 

Αφού έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας, φάνηκε το μέγεθος της ανικανότητας του διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, με τους ανέργους να είναι έρμαια της κομματικά διορισμένης διοίκησης του Οργανισμού. Τις δύο πρώτες ημέρες της έναρξης της διαδικασίας κατάθεσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων περίσσεψε η ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους, με τον κ. Αμπατζόγλου να μην ασχολείται και τον κ. Βρούτση να σπαταλά το μέγιστο των δυνάμεών του για να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς στο Ασφαλιστικό και στις συζητήσεις με την τρόικα!!!

 

Ετσι από την προηγούμενη Πέμπτη, που το πρόγραμμα ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 10.000 θέσεων ειδικότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων, ελάχιστοι μπόρεσαν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση, αφού διαρκώς το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ «πέφτει», με αποτέλεσμα να καταγράφεται αδυναμία κατάθεσης των αιτήσεων. Ουδείς λόγος βέβαια γίνεται για τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ…

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων που θα εργαστούν για 5 μήνες (λαμβάνοντας αμοιβή 490 ευρώ οι πάνω από 25 ετών και 427 οι κάτω από 25 ετών) σε θέσεις γενικών καθηκόντων σε δήμους, περιφέρειες και λοιπές κρατικές δομές, είναι το πρώτο από τα 4 πακέτα που απαρτίζουν το πρόγραμμα των 50.000 θέσεων προσωρινής ανακούφισης των ανέργων. Μάλιστα το πρόγραμμα έσπασε σε 4 κομμάτια προκειμένου να μην υπερφορτωθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου δεν καταφέρνει να διεκπεραιώσει ούτε το πρώτο (και ευκολότερο) πακέτο του προγράμματος.

 

Τα υπόλοιπα μέρη του προγράμματος, η διαδικασία των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο, είναι:

 

• Β´ ΠΑΚΕΤΟ: Αφορά 30.000 ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων που θα εργαστούν σε ΚΕΠ, δικαστήρια, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία.

 

• Γ´ ΠΑΚΕΤΟ: Αφορά 8.200 ανέργους που θα εργαστούν σε σχολεία.

 

• Δ´ ΠΑΚΕΤΟ: Αφορά περίπου 2.000 ανέργους (δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο αριθμός τους), που θα εργαστούν σε ειδικότητες που σχετίζονται με τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

 

Scroll to top