Pin It

Στην παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και το αίτημά του να τεθούν σε αργία υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής ο αρμόδιος περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Γιάννης Σγουρός, απάντησε με ανακοίνωσή του πως «ο ΕΔΣΝΑ δεν έχει καμία ενημέρωση από την Εισαγγελία για άσκηση δίωξης σε κανέναν υπάλληλό του» και πως «δεν μπορεί να θέσει κανέναν σε αργία». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως πρόκειται για υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ (ΝΠΔΔ) και όχι της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Στην απάντηση του κ. Σγουρού επισημαίνεται: «Για τον πρώτο αναφερόμενο στο δελτίο Τύπου του υπουργείου υπάλληλο ο ΕΔΣΝΑ, χωρίς να έχει κατά νόμο υποχρέωση, απέστειλε ερώτημα προς την Εισαγγελία Πειραιά, ζητώντας να μάθει αν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση». Περαιτέρω προστίθεται: «Για τους άλλους δύο υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ, για τους οποίους ο κ. υπουργός αποστέλλει ερώτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, τον πληροφορούμε ότι ο μεν πρώτος έχει ήδη τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία για άλλη υπόθεση, ο δε δεύτερος δεν βαρύνεται με καμία κατηγορία και δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του». Ο περιφερειάρχης, μέσω της απάντησής του, καλεί τον υπουργό «να ελέγξει την αλήθεια των στοιχείων που του θέτουμε υπόψη και να απομακρύνει από δίπλα του αυτούς που τον παραπληροφόρησαν».

 

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Σγουρός έχει αποστείλει στο υπουργείο ερωτήματα σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις του ΕΔΣΝΑ, για τα οποία σημειώνει πως δεν έχει λάβει απάντηση.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top