Pin It

Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πιστωτών και να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών, τονίζει σε άρθρο του στη χθεσινή «Die Welt» ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χένρικ Μ. Μπρόντερ.

 

Ο Μπρόντερ υπογραμμίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα σημερινά πάθη των Ελλήνων αφού αντί να τους βοηθά σκέφτεται το δικό της όφελος. Καυτηριάζει τη χώρα του για την πώληση οπλικών συστημάτων προς την Ελλάδα η οποία, όπως γράφει, δεν έχει επαρκείς πόρους για την αγορά τους ενώ καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο χρηματοδότησης της Ελλάδας, που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών (όπλων) και των τραπεζών.

 

Τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μετακινούνται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών», γράφει χαρακτηριστικά.

 

Χρησιμοποιεί ακόμη την ιστορία του Χότζα που άφηνε νηστικό τον γάιδαρό του προκειμένου να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε «τι κρίμα, πέθανε εκεί που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό». Ο Μπρόντερ κάνει τον παραλληλισμό, όπου Χότζας είναι η τρόικα και γάιδαρός του η Ελλάδα, συμπληρώνοντας: «Η Ελλάδα οδηγείται στον θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της».

 

«Κουρελιάζει» ακόμη το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη που απονεμήθηκε πρόσφατα στην Ε.Ε. λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι η καλύτερη απόδειξη πως στην Ευρώπη έχει αρχίσει ήδη ένας εμφύλιος πόλεμος. Δεν είναι μόνο ο Νότος που επαναστατεί ενάντια στον Βορρά», γράφει. «Είναι η εξέγερση του «όχλου» εναντίον της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, η οποία έχει δημιουργήσει στις Βρυξέλλες το νέο της ανάκτορο».

 

Και συνεχίζει: «Στον βωμό αυτής της «ανέμελης κατοικίας» θα πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα προς παραδειγματισμό, όπως έκαναν παλαιότερα οι αυστηροί γονείς με τα ατίθασα παιδιά τους προκειμένου να πειθαρχήσουν εγκαίρως».

 

Συγκρίνει έτσι τη συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας με τη Συνθήκη των Βερσαλιών και τους επαχθείς όρους που επιβλήθηκαν στη Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Ελληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλίες με την άνευ όρων υποταγή στα κελεύσματα των Βρυξελλών», γράφει υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως «η συλλογική τιμωρία» είναι ανεπίτρεπτη.

 

Scroll to top