01/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Μετα­μνη­μονιακή Ελλάδα

 

Ημερίδα για την οικονομία οργανώνει εντός Οκτωβρίου η ΔΗΜΑΡ με ισχυρή παρουσία στελεχών που λαμβάνουν ενεργά μέρος στις διεργασίες για τον λεγόμενο «τρίτο πόλο». Εχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, με τον οποίο ο κ. Κουβέλης είχε συναντηθεί προσφάτως, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης, που επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος διατηρεί σταθερά ανοιχτούς διαύλους με την Αγίου Κωνσταντίνου. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του 98,4 στο Γκάζι με τίτλο «Υστερη μνημονιακή και μεταμνημονιακή Ελλάδα. Ποιος δρόμος;».

 

Δ.Κ.

 

„Επανόρθωση και προστασία

 

Τις ενέργειες αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής χαιρετίζει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, που μήνες τώρα είχε δημοσιοποιήσει έκθεση για τις εγκληματικές δράσεις της συμμορίας και είχε δείξει τον τρόπο να αντιμετωπιστεί νομικά. Ο επίτροπος κάνει λόγο για «μεγάλο βήμα προς την προστασία του κανόνα δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα και, ας ελπίσουμε, μια αποφασιστική κίνηση για να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής». Ζητά από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα, ώστε να υπάρξει «επίσης πλήρης επανόρθωση και προστασία στους μετανάστες που αποτελούν τους κύριους στόχους της βίας της Χρυσής Αυγής».

 

Δ.Αγγ.

 

„Τα δύο άκρα του ΛΑΟΣ

 

Μεγάλη έγνοια για τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής επιδεικνύει ο ΛΑΟΣ, ο οποίος, διά του εκπροσώπου του, μιλά για «διαπόμπευση που δημιουργεί ερωτηματικά». Ο Κωστής Αϊβαλιώτης δεν παρέλειψε να επαναφέρει με τον τρόπο του και τη θεωρία των δύο άκρων μέσω ενός συμψηφισμού: «Εκείνο που περιμένει ένας κόσμος αγανακτισμένος από τη μιζέρια και τους ακραίους παντός χρώματος είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση όλων των τραγικών υποθέσεων όπως είναι εκείνη της MARFIN κ.ά.». Μια από τα ίδια!

 

Τ.Τ.

 

„Οικολόγοι κατά απολύσεων

 

Τη χρονική σύμπτωση της πλήρους απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων με τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. «Είναι φανερό ότι ο χρόνος και ο τρόπος αντιμετώπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είχε να κάνει με τον σχεδιασμό της επιβίωσης της κυβέρνησης και την εφαρμογή νέων σκληρών αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών», αναφέρουν, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις ήταν «το προπέτασμα καπνού στις άγριες διαθέσεις τρόικας – κυβέρνησης». Κάθε πράγμα στον καιρό του!

 

Τ.Τ.

 

„Καθυστερημένη αντίδραση

 

Μήνυση στην Εισαγγελία Ηρακλείου εναντίον της πολιτείας για καθυστερημένη αντίδραση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής υπέβαλε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Οπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε αυτή την ενέργεια διότι πιστεύει ότι υπήρξε ολιγωρία και ανοχή από το επίσημο κράτος, που πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. «Πρέπει να ψάξει η Δικαιοσύνη σε κάθε ποινικό αδίκημα που έχει γίνει εάν υπάρχουν λόγοι ολιγωρίας, καθυστερημένης αντίδρασης και αν υπάρχουν λόγοι ανοχής» δήλωσε στον Ρ/Σ «Κανάλι Ενα 90,4» ο κ. Μιχελογιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι «ο κυβερνητικός μηχανισμός» δεν έχει δράσει συντονισμένα και η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να φτάσει το θέμα «μέχρι το κόκαλο»…

 

Δ.Κ.

 

„Συμφωνία και διαφωνία

 

Με το επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να κάνουμε τη Χρυσή Αυγή και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτήν συντελεστή των εξελίξεων», ο Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε την αντίθεσή του στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δεν απέκλεισε όμως τη διεξαγωγή τους ακόμη και εντός του 2013. Κι αν στο ζήτημα των πρόωρων δείχνει να έχει παρόμοια άποψη με τους Σαμαρά και Βενιζέλο που δεν επιθυμούν κάλπες, όπως αντιθέτως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις περί ενιαίου ψηφοδελτίου των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», αν παραιτηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι, σε αυτή την περίπτωση, το κάθε κόμμα πρέπει να διεκδικήσει αυτόνομα την ψήφο του λαού.

 

Δ.Κ.

 

„Ο πολυπράγμων δικηγόρος

 

Πολυπράγμων ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, που ανέλαβε την υπεράσπιση του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Τακτικός προσκεκλημένος της εκπομπής «Μακελειό» του Στ. Χίου, υπήρξε αρχικά υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Β΄ Αθηνών τον Μάιο του 2012, λέγοντας τότε ότι «η μάχη θα δοθεί μεταξύ των “προσκυνημένων φιλόφραγκων” και των Υπερήφανων Ελλήνων».

 

Κατόπιν προσχώρησε στη Ν.Δ., στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετείχε στις εκλογές του Ιουνίου. Ιδιαίτερα ενεργός στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ., όπως αναφέρει στο μπλογκ του, «συγκέντρωνε ψήφους για τους πολιτικούς του φίλους που ήταν υποψήφιοι για την νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος» με κριτήρια «Πατριωτικά και Δεξιά» και στηρίζοντας «τους άξιους αγωνιστές και όχι τους ουρανοκατέβατους ή τους διορισμένους». Ο Π. Σαράκης φέρεται από μπλογκ να διεκδικεί σήμερα το χρίσμα της Ν.Δ. για να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Γλυφάδας.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Η στήριξη της οικογένειας

 

Συν γυναιξί και τέκνοις, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην αίθουσα, μαζί με δημοσιογράφους, εικονολήπτες και συνεργάτες του στο ΥΠΕΞ, ήταν η συζυγός του Λίλα, αλλά και η κόρη του Ελβίνα, παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή όσα έλεγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

„Πρυτάνεις και κυρίαρχη ιδεολογία

 

Εκανε θόρυβο η παρέμβαση των πρώην πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν ήταν η άποψη υπέρ του ανοιχτού Πανεπιστημίου που ενόχλησε περισσότερο. Ούτε η πρόταση για προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της απόφασης για τη διαθεσιμότητα και η επανεξέτασή της. Ηταν η υπόδειξη να αναλάβει «το Πανεπιστήμιο Αθηνων υπεύθυνα το βάρος που του αναλογεί», με την υποσημείωση «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιθώρια». Οι νυν πρυτάνεις, μέσω του προεδρεύοντος της Συνόδου Γιάννη Μυλόπουλου (ΑΠΘ), δήλωσαν δηκτικά ότι οι πρώην «διαισθητικά εκτιμούν κάτι τέτοιο». Πολλοί πανεπιστημιακοί όμως ξιφούλκησαν. Η «Συνάντηση πανεπιστημιακών δασκάλων», ευρύ δίκτυο πανεπιστημιακών που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσε πως «δικαιώνεται η άποψη ότι μικρή κατηγορία πανεπιστημιακών που βρέθηκαν στην ηγεσία των Πανεπιστημίων, όταν καλούνται να επιλέξουν στρατόπεδο -ιδιαίτερα στη φάση της «αποστρατείας» τους- κατά κανόνα συντάσσονται με την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία».

 

Α.ΑΝΔΡ.

 

„Η καγκελάριος… της Ιταλίας

 

Αναρωτιόμουν πότε θα αρχίσουν οι πιεστικές «νουθεσίες» εκ Βερολίνου αλλά δεν άργησαν. Δύο ημέρες πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία που ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Λέτα κι ενώ στο κόμμα του Μπερλουσκόνι εξυφαίνονται ανταρσίες, η Ανγκελα Μέρκελ μίλησε: να συμμαζευτούν και να βρουν λύση οι πολιτικές δυνάμεις, «χρειάζεται σταθερότητα», είπε, προειδοποιώντας εμμέσως κατά νέων εκλογών. Ταυτοχρόνως -αφού και η ίδια ακόμα κυβέρνηση δεν έχει- φρόντισε να καθησυχάσει και τον λαό της. Η καγκελάριος, λοιπόν, δεν βλέπει κίνδυνο να ξεσπάσει πάλι κρίση λόγω της Ιταλίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, αφού άλλα τα προβλήματα της κάθε χώρας κι άλλα της ευρωζώνης.

 

Ε.Π.

 

Το χαρτί της απόλυσης…

 

«Τη γλιτώσαμε αυτή τη φορά, Γιώργο». Κάθε βδομάδα γυρνούσες, συναδέλφισσα, από τη δουλειά και αυτό έλεγες στον άντρα σου, αντί για το νοσταλγικό «έφτασα, έλα να φάμε». Στον ΔΟΛ οι προ διμήνου απολύσεις θεωρούνται… παμπάλαιες, έτσι μου είπες, αφού κάθε 5 μέρες ανακοινώνονται νέα άτομα για το «εκτελεστικό απόσπασμα». Τις προάλλες, εσύ, κοντά 30 χρόνια δημοσιογράφος, γύρισες σπίτι και δέχτηκες το κατευναστικό (sic) τηλεφώνημα: «Μαρία, ακούστηκε το όνομά σου από τον διευθυντή. Το απόγευμα θα ξέρουμε τι θα γίνει. Εγώ επέμενα να σε κρατήσουν… Απλώς, πήρα για να μη σου έρθει απότομο», σου είπε -φιλικά- ο αρχισυντάκτης. Πήγες για τσιγάρα κι όταν επέστρεψες είδες στο κατώφλι σου το χαρτί της απόλυσης. Αυτό ήταν το «ευχαριστώ» του ΔΟΛ, Μαρία, σε σας που υποχωρήσατε στην ατομική σύμβαση και την τριπλή μείωση μισθού, μπρος στο επιχείρημα της εργοδοσίας ότι «έτσι μόνο θ’ αντέξουμε και δεν θα κάνουμε καμία απόλυση». Κι αύριο, ναι, καλά θα κάνεις να (ξανα)πας στο σωματείο.

 

Αν.Παζ.

 

Scroll to top