01/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δ. Κουτσούμπας: Διασύνδεση του κεφαλαίου με τη Χρυσή Αυγή

Μιλώντας σε ένα κοινό που αποτελούνταν από εκπροσώπους 32 Κομμουνιστικών και Εργατικών ευρωπαϊκών κομμάτων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
      Pin It

Μιλώντας σε ένα κοινό που αποτελούνταν από εκπροσώπους 32 Κομμουνιστικών και Εργατικών ευρωπαϊκών κομμάτων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

 

Τη διασύνδεση του κεφαλαίου με τη Χρυσή Αυγή επισήμανε χθες από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενος στη φασιστική οργάνωση, επισήμανε ότι «στην Ελλάδα το κεφάλαιο επεδίωξε να χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, μια εγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, που εμφανίσθηκε ως δήθεν αντισυστημική και η οποία πρόσφατα αφού επιτέθηκε μαφιόζικα, χτυπώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή στελεχών του ΚΚΕ, την επόμενη δολοφόνησε ένα νέο άνθρωπο. Είναι η ίδια οργάνωση που τα τελευταία χρόνια οργανώνει δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργατών, πρωτοστατεί στο να πέσουν τα μεροκάματα, οι μισθοί, όπως επιτάσσει η εργοδοσία, προσπαθεί να διαλύσει και να ελέγξει συνδικάτα για να τα κάνει υποταγμένα όργανα των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού».

 

Σε ένα κοινό αποτελούμενο από τους εκπροσώπους 32 Κομμουνιστικών και Εργατικών ευρωπαϊκών κομμάτων, ο γενικός γραμματέας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τη δικαστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «η αποτελεσματική δράση για την οριστική εξαφάνιση του φασισμού συνδέεται με την λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να έχουν η πάλη και οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος».

 

Και διαχώρισε τη θέση του ΚΚΕ, τονίζοντας «τα λεγόμενα αντιφασιστικά μέτωπα με πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την καπιταλιστική εκμετάλλευση ή αποκρύπτουν τη σχέση του φασισμού με το σύστημα είναι αποπροσανατολιστικά».

 

Επιχειρώντας εκτενή αναφορά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό ήταν απόλυτα σαφής: «Με ραγδαίους ρυθμούς προχωρά η μεταμόρφωση του οπορτουνιστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σε νέο πυλώνα του δικομματικού αστικού πολιτικού συστήματος», κάνοντας σαφές για μια ακόμα φορά πως «το κόμμα μας σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει το φιλί της ζωής στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, στο σάπιο αστικό κράτος, συμμετέχοντας στη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου από κυβερνήσεις όπως και αν αυτές εμφανίζονται, όπως και αν ονομάζονται για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους».

 

Αναφερόμενος στη θεωρία των «δύο άκρων» ο Δ. Κουτσούμπας τη συνέδεσε «με τον περιορισμό δράσης του ΚΚΕ και με την ανακήρυξη του αντικομμουνισμού ως και επίσημης κρατικής ιδεολογίας» και υπεραμύνθηκε του χαρακτήρα του ΚΚΕ ως «Κόμμα παντός καιρού, ικανού να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντική πολιτική μάχη» και κάλεσε τα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα να «στρέψουν τα πυρά τους ενάντια στην αστική και οπορτουνιστική στρατηγική, ενάντια στην Ε.Ε., προτάσσοντας τη δική τους πολιτική πρόταση».

 

Φ. Παπούλιας

 

Scroll to top