Pin It

Ενας… κόμης κι ένα ακόμη μεγαλοστέλεχος του τραπεζικού συστήματος των Βρυξελλών είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «L’ Echo» τα δύο πρόσωπα-κλειδιά πίσω από την επιχειρούμενη μεταφορά έδρας της Βιοχάλκο στο Βέλγιο και την ταυτόχρονη διπλή εισαγωγή της στα χρηματιστήρια των Βρυξελλών και της Αθήνας.

 

Ο κόμης Ζαν Ζακ ντε Λονουά και ο Ζακ Μουλάρτ, αμφότεροι κορυφαία στελέχη στο παρελθόν σε επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου Αλμπέρ Φρερ που ελέγχει τον μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο του Βελγίου, είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο επικεφαλής της εταιρείας Cofidin. Η συγκεκριμένη εταιρεία ελέγχει το 13% της Βιοχάλκο, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την οικογένεια Στασινόπουλου, και η εμπλοκή της στο «ντιλ» είναι καθοριστική, δεδομένου ότι θα απορροφηθεί από τη Viochalco SA, τη θυγατρική της ελληνικής Βιοχάλκο που θα αποτελέσει το όχημα εισαγωγής της στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και νέα εταιρεία συμμετοχών του ομίλου. Μέχρι σήμερα η αγορά θεωρούσε πως η Cofidin ανήκει στην ίδια την οικογένεια Στασινόπουλου.

 

Η εν λόγω εταιρεία αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο από τα 21 στα 56 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η καθαρή αξία του ενεργητικού της σύμφωνα με το δημοσίευμα εκτιμάται στα 256 εκατ. ευρώ, περίπου στο 20% της καθαρής αξίας ενεργητικού που έχει σήμερα η Βιοχάλκο. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί, η Cofidin θα απορροφηθεί από τη νέα εταιρεία και οι μέτοχοί της θα γίνουν μέτοχοι της νέας Viochalco SA.

 

Scroll to top