lagos

02/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Προφυλακιστέος ο Λαγός, «εκτός» οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος

Επέστρεψε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός έπειτα από απόφαση των ανακριτών και των εισαγγελέων – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.
      Pin It

Οι ανακριτές και εισαγγελείς που εξετάζουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να προφυλακιστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ενώ οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ανακριτές και εισαγγελείς επέβαλαν τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στους τρεις βουλευτές, ενώ στον Ηλία Κασιδιάρη επεβλήθη και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνέχισαν και κατά την αποχώρησή τους από την Ευελπίδων τις προσβολές και τις επιθέσεις προς τους ανθρώπους του Τύπου: Ο Ηλίας Κασιδιάρης κλώτσησε και χαστούκισε δύο φωτογράφους που βρέθηκαν στο… δρόμο του, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος φώναζε «σιχάματα» τους δημοσιογράφους.

Επέστρεψε στη ΓΑΔΑ ο Λαγός

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης επέστρεψε, με τζιπ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκαν και οι άλλοι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Μάλιστα, κατά την έξοδό τους οι κ. Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος τα… έβαλαν πάλι με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

«Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους! Πάρτε το χαμπάρι!», φώναξε ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο βουλευτής Νίκος Μίχος, είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Μέχρι τέλους θα φτάσουμε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!».

Τι είπαν στις απολογίες τους

Αμφιβόλου ηθικής άτομο χαρακτήρισε τον προστατευόμενο μάρτυρα Α1 ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που διήρκησε επτά ώρες.

«Ο μάρτυρας Α1 γνωρίζω ποιος είναι» είπε ο κ. Κασιδιάρης και ανέφερε το όνομά του. «Είναι αμφιβόλου ηθικής άτομο. Ήταν στη Χρυσή Αυγή αλλά επειδή ζητούσε χρήματα από τα μελη μας τον διώξαμε» συμπλήρωσε και τόνισε πως ο μάρτυρας έλαβε χρήματα για να τα πει αυτά.

Αναφορικά με τον Γιώργο Ρουπακιά, ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε ότι δεν τον γνώριζε και ότι τον είδε για πρώτη φορά από την τηλεόραση. «Μετά έμαθα οτι συμμετείχε σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε, ενώ όταν ρωτήθηκε από τους ανακριτές για τον αν είναι ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της Χ.Α. απάντησε ότι ασχολείται με τα επικοινωνιακά θέματα και δεν έχει καμία σχέση με τα οργανωτικά.

«Είναι πολιτική και όχι ποινική η δίωξη μας. Σε ότι αφορά στο πρόσωπό μου, το έκαναν λόγω της δυναμικής που είχε η υποψηφιότητά μου για τον δήμο της Αθήνας» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δική του τηλεφωνική συνομιλία, που να τον εμπλέκει στο τραγικό συμβάν στην Αμφιάλη.

Παράλληλα, επιχείρησε να παρουσιάσει μια άλλη «εικόνα» για τη «λειτουργία» της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Δεν είμαστε ναζιστές, ούτε εθνοσοσιαλιστές, αλλά Έλληνες εθνικιστές. Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα. Μας λένε εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας», ενώ υποστήριξε πως αν θεωρηθούν τα μαθήματα αυτοάμυνας της Χ.Α παράνομα και επιλήψιμα, τότε θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και το ΚΚΕ που κάνει τα ίδια μαθήματα.

Τέλος, υποστήριξε ότι το περιβόητο «εγέρθητι» ηταν μια λανθασμένη αντίδραση προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή.

Περίφανος ο Παναγιώταρος

Για τρεις ώρες στο γραφείο του ανακριτή βρέθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος που χαρακτήρισε αστείο το κατηγορητήριο και υποστήριξε ότι «στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με εμάς».

Ο βουλευτής της Χ.Α. ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και πως τον είδε σε φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής αργότερα, ενώ το τηλεφώνημα με τον Γιάννη Λαγό που είχε εκείνο το βράδυ το χαρακτήρισε σύνηθες, καθώς έχει τακτική επικοινωνία με τους συναδέλφους του.

Παράλληλα, υποστήριξε στον ανακριτή ότι νοιώθει «πολυ ικανοποιημένος» από τη μέχρι τώρα ζωη του. «Είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χρυσή Αυγή» τόνισε και πρόσθεσε ότι όσοι έχουν καταθέσει εναντίον τους είναι ψευδομάρτυρες, αλλά και ότι οι κατηγορούμενοι για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα δεν ανήκουν στη Χ.Α.

Για την ενέργεια στις λαϊκές της Ραφήνας, όταν έσπασαν πάγκους μικροπωλητών, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος. «Αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούμε απο τη δικαιοσύνη» είπε.

Άγνωστο το καταστατικό στον Λαγό

Στην ανάγκη πληροφόρησης για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απέδωσε τα αρκετά τηλεφωνήματα που είχε με στελέχη της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Γιάννης Λαγός που απολογήθηκε για τρεις ώρες στον ανακριτή.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα το λεγόμενο καταστατικό που παρουσιάστηκε στο κατηγορητήριο. Το μόνο που γνωρίζω είναι το κατατεθημένο επισήμως στον Άρειο Πάγο καταστατικό,το οποίο είναι το μόνο που απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Χ.Α. δεν χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα σε επίσημες εκδηλώσεις και πως αν κάποιος εμφανιζόταν με τέτοια σύμβολα του απαγορευόταν η συμμετοχή στις δραστηριοτητες της ΧΑ.

efsyn.gr

Scroll to top