02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αναγνωρίστηκαν 4 χρυσαυγίτες από την επίθεση στο Πέραμα

Ο ένας είχε συλληφθεί και για τον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων. Ερευνες της αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη εργολάβου στη Ζώνη.
      Pin It

Ο ένας είχε συλληφθεί και για τον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων. Ερευνες της αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη εργολάβου στη Ζώνη

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

περαμα χρυση αυγη Για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου στα καρνάγια στο Πέραμα, έξω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, από περίπου 50 πάνοπλους, μαυροφορεμένους χρυσαυγίτες, κατέθεσαν χθες στον 5ο ανακριτή Πειραιά εννέα μέλη του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

 

Στη συμπληρωματική κατάθεσή τους οι συνδικαλιστές φέρεται να δήλωσαν ότι έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από τους δράστες εκείνης της βραδιάς, εκ των οποίων ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν για άλλη υπόθεση, που αφορούσε τον ξυλοδαρμό των Αιγύπτιων ψαράδων, ενώ σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 που αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη ζήτησαν μάλιστα και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα τέσσερα αυτά άτομα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στη Ζώνη περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τα περιστατικά εκείνης της μέρας και δίνοντας στοιχεία στον δικαστικό λειτουργό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από τους χρυσαυγίτες, τα περίπου 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος, υποστήριξαν ότι όταν εμφανίστηκε ξαφνικά η πολυπληθής ομάδα των χρυσαυγιτών τούς περικύκλωσαν και άρχισαν να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Αμέσως μετά εξαπέλυσαν επίθεση με ρόπαλα, κράνη, αιχμηρά αντικείμενα φωνάζοντας «αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα στη Ζώνη να τα ξεχάσετε».

 

Ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός, καθώς οι χρυσαυγίτες χτυπούσαν στο ψαχνό με λοστάρια, κοντάρια, κράνη, ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα, οδηγώντας εννέα άτομα στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φεύγοντας από το σημείο της επίθεσης -πολύ κοντά βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής- φώναζαν: «Πάμε, βρόμησε».

 

Σήμερα αναμένεται να βρεθούν στα δικαστήρια του Πειραιά και να καταθέσουν νέοι μάρτυρες για την καταγγελία που είχαν υποβάλει στην Εισαγγελία Πειραιά, στις 5 Ιουνίου του 2012, τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη, σύμφωνα με την οποία μέλη της Χρυσής Αυγής ετοίμαζαν οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. Στην ίδια καταγγελία οι εργαζόμενοι στη Ζώνη κατέγραφαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία αποκάλυπταν στις εισαγγελικές αρχές πως η Χρυσή Αυγή βρήκε «δίοδο» και μπήκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μέσω των εργολάβων. Και ενώ η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την αιματηρή εκείνη νύχτα, που λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Δευτέρας, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αιφνιδιαστικά έφτασαν στο Πέραμα και έκαναν έρευνα σε μια αποθήκη, η οποία ανήκει σε γνωστό εργολάβο της Ζώνης. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην αποθήκη βρέθηκε ένα πιστόλι. Φαίνεται όμως ότι οι έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν, καθώς αναζητούνται στοιχεία που να αποδεικνύουν τις σχέσεις των εργολάβων της Ζώνης με τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Οπως έγινε γνωστό μάλιστα χθες, βατραχάνθρωποι εμφανίστηκαν σ’ ένα καρνάγιο της περιοχής και έκαναν έρευνες, χωρίς ωστόσο να μάθει κανείς τι αφορούσαν αυτές.

 

[email protected]

 

Scroll to top