02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σε διαθεσιμότητα άλλοι δύο αστυνομικοί

Στους οκτώ ανέρχονται προς το παρόν οι συλληφθέντες της ΕΛ.ΑΣ. που συνδέονται με την εγκληματική οργάνωση.
      Pin It

Στους οκτώ ανέρχονται προς το παρόν οι συλληφθέντες της ΕΛ.ΑΣ. που συνδέονται με την εγκληματική οργάνωση

 

Δυο ακόμη αστυνομικοί προστέθηκαν χθες στη λίστα των ατόμων που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν προκύψει σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή, οπότε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ετσι ο αριθμός τους ώς χθες ανήλθε στους οκτώ, ενώ ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η ανθυπαστυνόμος και ο ειδικός φρουρός από τον Πειραιά που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική για τη σύνδεσή τους με την «εγκληματική οργάνωση».

 

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αυτό το διάστημα έχουν στο στόχαστρό τους όσους συναδέλφους τους εμφανώς διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, με συνέπεια τις τελευταίες δύο μέρες να συλληφθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος ανήκαν στη φρουρά χρυσαυγιτών βουλευτών.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ένας 55χρονος ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε ως συνοδός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή (γνωστού ως Καιάδα), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και λαθρεμπόριο.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τέσσερα πτυσσόμενα κλομπ και μια σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη και δύο γεμιστήρες πιστολιού, 149 σφαίρες των 9mm, 42 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, σπρέι πιπεριού, αεροβόλα όπλα και μαχαίρι με λάμα 6,5 εκατοστών.

 

Επίσης, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του βρέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Για το ένα από αυτά υποτίθεται ότι έχει γίνει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας. Για το δεύτερο όχημα, μάλιστα, δεν έχουν βρεθεί νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς, βρέθηκε δε εγκατεστημένη σειρήνα, που μοιάζει με τα ηχητικά σήματα των αστυνομικών οχημάτων περιπολίας, και εξετάζεται εάν το χρησιμοποιούσε σαν περιπολικό σε «ελέγχους» αλλοδαπών.

 

Νωρίτερα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που υπηρετούσε ως φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, καθώς συνελήφθη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Πρόκειται για έναν 25χρονο που υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ και στην έρευνα που έγινε τη Δευτέρα στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 σφαίρες των 45mm.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο… μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» έχουν τεθεί δύο ακόμη περιπτώσεις αστυνομικών. Ο ένας μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε σε «αμαρτωλό» Τμήμα της Αττικής για το οποίο έχουν γίνει πολλές καταγγελίες, ενώ ο δεύτερος είναι αστυνομικός που σύμφωνα με καταγγελίες φέρεται να εκπαίδευε στα όπλα στο σκοπευτήριο της Αστυνομίας μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και στις τεχνικές πολέμου. Η εκπαίδευση των χρυσαυγιτών λέγεται ότι γινόταν με νόμιμο τρόπο καθώς τα μέλη εμφανίζονταν ως μέλη συλλόγων και πλήρωναν για την εκπαίδευση στη σκοποβολή.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top