Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Στη χρονιά που αφήσαμε πίσω μας ο Ζαρντίμ χρησιμοποιούσε σε ελάχιστες περιπτώσεις στην ίδια ενδεκάδα και τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου. Μόνο από ανάγκη. Ωστόσο αυτή τη φορά το… φλουρί μπορεί να πέσει και στους δύο!

 

Ο λόγος; Ο Πορτογάλος αντιμετωπίζει εκ των πραγμάτων ορισμένα ζητήματα σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση της ενδεκάδας για το πρώτο ματς της χρονιάς με την Βέροια στο «Καραϊσκάκη», οπότε αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει και τους δύο ικανούς σκόρερ της ομάδας του!

 

Ποια είναι τα θέματα που απασχολούν τον Ζαρντίμ; Πρώτα απ' όλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πιο δημιουργικό παίκτη της ομάδας του, καθώς ο Τζαμέλ Αμπντούν συνεχίζει το πρόγραμμα της θεραπείας του και παρά το γεγονός ότι έχει ανεβάσει ρυθμούς, εν τούτοις θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αγωνιστεί, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αποκλειστεί από την αποστολή της Αλγερίας για το Κόπα Αφρικα λόγω τραυματισμού!

 

Το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ομάδας θα μπορούσε να ήταν βέβαια ο Πάμπλο Πίνο, αλλά στον Ολυμπιακό περιμένουν την μπλε κάρτα του και από τη στιγμή που λύθηκε το ζήτημα με τις θέσεις των ξένων (λόγω… Λεάντρο που δεν καλύπτει πια τη μία) ο Ζαρντίμ θα μπορούσε να τον υπολογίζει, αν όχι από την αρχή της αναμέτρησης, τουλάχιστον ως εναλλακτική επιλογή.

 

Τρίτο πρόβλημα για τον Πορτογάλο; Ο καινούργιος χρόνος μπήκε με ενοχλήσεις για τον Αριελ Ιμπαγάσα, σε βαθμό που να υποβληθεί χθες σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε απλή κάκωση. Παρ' όλα αυτά, ο Αργεντινός δεν είναι σε θέση πλήρους ετοιμότητας και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα μπορέσει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης για τον σχεδιασμό του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα με τη Βέροια.

 

Με αυτά τα δεδομένα ο Ζαρντίμ θα πρέπει να καλύψει και τα άκρα του, αλλά και τον άξονα. Για την περίπτωση αυτή υπάρχουν οι Μασάντο και Φουστέρ, αλλά και πάλι θα του λείψει ένας παίκτης αν δεν στραφεί στις επιλογές του Φετφατζίδη ή του Βλαχοδήμου.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι λοιπόν να δούμε τον Ολυμπιακό στο ματς με τη Βέροια έχοντας τον Μασάντο σε ρόλο οργανωτή, τον Φουστέρ στη δεξιά πτέρυγα και τον Τζιμπούρ να παίζει τον ρόλο του… Αμπντούν, αφήνοντας τη θέση του προωθημένου στον Κώστα Μήτρογλου.

 

Ο Ζαρντίμ έχει άλλες δύο ημέρες στη διάθεσή του προκειμένου να ολοκληρώσει τα πλάνα του, αλλά και να μάθει τα τελευταία νέα για όλες τις εκκρεμότητες που τον απασχολούν και ακολούθως να πάρει τις αποφάσεις. Σε ανάλογο ρόλο θα βρεθεί και η διοίκηση της ομάδας, που θα πρέπει μετά την επιστροφή και του Βαγγέλη Μαρινάκη από το εξωτερικό να βάλει τάξη σε διάφορα ζητήματα. Και για Τοροσίδη και για Τζιμπούρ αλλά και για τους παίκτες που είναι να παραχωρηθούν με δανεισμό.

 

 

Scroll to top