02/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες ο Χρυσοχοΐδης»

Συνεχίζεται η αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με καθημερινά λουκέτα, κατά μέσο όρο σε 4,5 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης.
      Pin It

Συνεχίζεται η αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με καθημερινά λουκέτα, κατά μέσο όρο σε 4,5 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

«Χορτάσαμε παραμύθια» για το μετρό, δήλωσε με χαρακτηριστικό τρόπο χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνέντευξη Τύπου για τους… μετρόπληκτους καταστηματάρχες, προαναγγέλλοντας αγωγές και μηνύσεις. Ηδη έχει αναθέσει σε υπαλλήλους του επιμελητηρίου να συλλέξουν υπογραφές καταστηματαρχών που πλήττονται από τις εργασίες, ώστε στη συνέχεια να υποβληθούν αγωγές και μηνύσεις για τη ζημιά που έχουν υποστεί τα καταστήματα από το έργο που δεν λέει να τελειώσει.

 

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον των αρχών της πόλης, αλλά και του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σχολιάζοντας την εξαγγελία του κ. Χρυσοχοΐδη για κάλυψη του κόστους της μεταφοράς των επιχειρήσεων που πλήττονται από το μετρό είπε: «Είναι τρίχες όσα λέει ο Χρυσοχοΐδης, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Περίμενα πίεση και από τον δήμαρχο, αλλά ούτε ο δήμαρχος ούτε ο περιφερειάρχης έχουν αντιδράσει. Μας έχουν ταΐσει παραμύθια».

 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με καθημερινά λουκέτα, κατά μέσο όρο σε 4,5 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, 1.227 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, με μεγάλο «ασθενή» τις ατομικές, καθώς το συγκεκριμένο διάστημα την ενεργό δράση αποχαιρέτησαν 959 εξ αυτών.

 

«Η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αποτυπώνεται με τον πιο ηχηρό τρόπο στις εγγραφές και διαγραφές των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης. Η υπέρμετρη λιτότητα οδηγεί τους Ελληνες στην απόγνωση και διογκώνει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top