dikastiria-Xrisi-Augi-astynomia

02/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Προφυλακίστηκε η ανθυπαστυνόμος

Μετά την απολογία της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στην οικία της είχε βρεθεί ένα πραγματικό οπλοστάσιο .
      Pin It

Προφυλακισμένη κρίθηκε, μετά την απολογία της, η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 32 ονόματα που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται πως στην οικία της είχαν βρεθεί και κατασχεθεί το υπηρεσιακό πιστόλι της ανθυπαστυνόμου με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, καθώς και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). Επίσης, βρήκαν τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Συνεχείς οι ανακρίσεις

Άλλη μία ομάδα κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση μεταφέρθηκε το απόγευμα, ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που παίρνουν σειρά για να απολογηθούν, είναι ο πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη, ο οποίος (όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου) είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό μετά το έγκλημα. Ακολούθως, ο βουλευτής φαίνεται να συνομιλεί πολλές φορές με τον γγ του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

Νωρίτερα, είχαν ολοκληρώσει τις απολογίες τους άλλα τέσσερα στελέχη (μεταξύ αυτών, ο φερόμενος ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι), οι οποίοι αφέθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο ανακριτές διαφθοράς που έχουν αναλάβει την υπόθεση σε συνεργασία με τους δύο εισαγγελείς, αποφάσισαν την προφυλάκιση του βουλευτή Γιάννη Λαγού και την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχα, μετά τις απολογίες τους την Τρίτη.

Σχετικά θέματα:
Προφυλακιστέος ο Λαγός, «εκτός» οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος
Περιοριστικοί όροι σε άλλους τέσσερις συλληφθέντες

efsyn.gr

Scroll to top