03/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ναι σε όλα»

Ο Μελισσανίδης παρουσίασε το σχέδιο του γηπέδου της ΑΕΚ στον δήμο και πήρε την πρώτη ομόφωνη αποδοχή επί της αρχής.
      Pin It

Ο Μελισσανίδης παρουσίασε το σχέδιο του γηπέδου της ΑΕΚ στον δήμο και πήρε την πρώτη ομόφωνη αποδοχή επί της αρχής

 

Του Τάσου Τσατάλη

 

Μέρες ονείρου ζει η ΑΕΚ…

 

Η πρώτη παρουσίαση του σχεδίου για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεπέρασε σε αντίκτυπο και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Μελισσανίδη.

 

Ομόφωνη η αποδοχή επί της αρχής, δέκα χρόνια από τότε που η μόνη παράταξη -η οποία το δεχόταν- ήταν αυτή που στήριζε το ΠΑΣΟΚ λόγω Γρανίτσα…

 

Χθες, όμως, οι επικεφαλής των δύο βασικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Τομπούλογλου που πρόσκειται στη Ν.Δ. και Κόντος που χρημάτισε δήμαρχος ως ανεξάρτητος με βάση τον Συνασπισμό, είπαν ανεπιφύλακτα «ναι».

 

Με δεδομένη και τη θετική στάση της συμπολίτευσης του δήμου, μπορεί να πει κανείς πως σε επίπεδο εκπροσώπησης τουλάχιστον, αυτό που παρουσίασε χθες ο Μελισσανίδης συγκεντρώνει συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στην Φιλαδέλφεια.

 

Θετικές, λιγότερο ή περισσότερο, ήταν και οι τοποθετήσεις όλων συμβούλων. Το πιο… ακραίο που ακούστηκε ήταν η επιφύλαξη για να πάρουν στα χέρια τους όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες αναλυτικά, όπως τους υποσχέθηκαν ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Ωστόσο κι αυτά που παρουσιάστηκαν ήταν αρκετά για να καταλάβει κανείς πως ο Μελισσανίδης έχει φροντίσει να καλύψει όσο είναι δυνατό όλες τις «τρύπες» του σχεδίου Γρανίτσα.

 

Πρώτον, ανακοίνωσε πως ενώ ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, το γήπεδο θα είναι στο 1. Αυτό βέβαια θα γίνει με… βύθισμα. Οριστικοποίησε επίσης πως δεν θα υπάρχουν εμπορικές χρήσεις. Ταυτόχρονα δεν θα πειραχθεί σπιθαμή από το διπλανό Αλσος, ενώ προσφέρεται να αναπλάσει τον γύρω χώρο και ειδικά το σημείο από το οποίο προβλέπεται να φύγει το γκαράζ των απορριμματοφόρων. Το έργο συνοδεύεται από κυκλοφοριακές μελέτες με πεζοδρομήσεις και υπογειοποιήσεις δρόμων.

 

Η χωρητικότητα θα είναι 33 χιλιάδων θεατών, ενώ αρχιτεκτονικά οι φωτογραφίες που δόθηκαν αποτυπώνουν κάτι πολύ πρωτότυπο. Εξ ου και οι «ύμνοι» του Μελισσανίδη χθες, για τον αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού που σχεδίασε το γήπεδο.

 

Οσο για την ατμόσφαιρα; Πανηγυρική με επιλογή και της Δημοτικής Αρχής. Το γιγάντιο κιτρινόμαυρο πανό που δέσποζε στην αίθουσα με την επιγραφή «ΑΕΚ, καλώς όρισες στο σπίτι σου» και την υπογραφή του δήμου, έδινε τον τόνο.

 

Περίπου 200 οπαδοί είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Αποθέωσαν τον Μελισσανίδη, τη δήμαρχο κι όλους όσοι μιλούσαν, αφού βέβαια όλοι δήλωναν υπέρ…

 

Scroll to top