Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Σαν να έπαιζε με τον… Λεβαδειακό και την Ξάνθη παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ στον χθεσινό αγώνα με την Αντερλεχτ! Πολλοί απόρησαν βλέποντας την αρχική ενδεκάδα. Αλλά ο Κώστας Μήτρογλου δίπλα στον Σαβιόλα πέτυχε ξανά χατ τρικ όπως στους δύο εύκολους αγώνες του πρωταθλήματος και ο Ισπανός τεχνικός πήρε το… δάνειο της πρόκρισης από τις Βρυξέλλες.

 

Με αυτή την επιτυχία του ο Ολυμπιακός συνεχίζει πλέον από διαφορετική αφετηρία τους αγώνες του στον όμιλο και τώρα θα παίξει την πρόκριση με την Μπενφίκα, την οποία θα αντιμετωπίσει στα δύο επόμενα παιχνίδια εκτός, εντός!

 

Κανένας προπονητής μέχρι τώρα δεν έκανε ό,τι ο Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού: να παίξει δηλαδή με… τέσσερις επιθετικούς σε δύσκολο ευρωπαϊκό αγώνα και μάλιστα εκτός έδρας. Ομως ο κόουτς συνέχισε τη… ρουλέτα του, που είχε ξεκινήσει από το πρώτο ματς με την Παρί, κι αυτή τη φορά η μπίλια έκατσε στο κόκκινο και μάλιστα στο…11 και το 16!

 

Με το 11 στη φανέλα ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε τρία γκολ και μάλιστα σε καθοριστικές στιγμές του αγώνα και σε στιγμές που η Αντερλεχτ πίεζε για να βρει «απάντηση». Προφανώς οι αντζέντηδες που βλέπουν κάτι τέτοια παιχνίδια θα έχουν κρατήσει αρκετές σημειώσεις, την ώρα που ο… Τζιμπούρ ούτε που θα θέλει να τα… ακούει.

 

Και με το «16» ο Ρομπέρτο Χιμένεθ απέδειξε την κλάση του, αφού απέκρουσε και πάλι πέναλτι όπως και στον προηγούμενο αγώνα. Στη μονομαχία με τον Ιμπραΐμοβιτς τού έμεινε μόνον η ανάμνηση, αλλά χθες ήταν σημαντική η απόκρουσή του στο 23΄ της αναμέτρησης στο σουτ του Μίτροβιτς από τη βούλα, καθώς κράτησε το προβάδισμα του ενός γκολ που είχε ήδη στην κατοχή του ο Ολυμπιακός.

 

Στο πέναλτι είχε υποπέσει ο Σάμαρης, ο οποίος κράτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού τον Κλίεσταν σε γέμισμα από στημένη φάση. Και μάλιστα το έκανε για… δεύτερη φορά. Στο επόμενο ματς ο Μίτσελ μάλλον θα πρέπει να του δώσει εντολή να πηγαίνει στην… απέναντι περιοχή όταν ο αντίπαλος εκτελεί κόρνερ, αφού υπάρχει και το «δεδικασμένο» με τον Τιάγκο Μότα.

 

Ο Ρομπέρτο έκανε όμως και άλλες εντυπωσιακές αποκρούσεις ακόμη και σε φάσεις τετ α τετ, κυρίως με τον πιτσιρικά τον Μίτροβιτς, ο οποίος του έδωσε και το χέρι σε μια απίστευτη φάση που έγινε πριν ο Μήτρογλου βρει για δεύτερη φορά τον στόχο.

 

Ο Ελληνας σέντερ φορ αξιοποίησε τις μπαλιές του Σαβιόλα, του Εντινγκά και του Φουστέρ κι έδειξε ότι είναι φοβερός εκτελεστής σε παιχνίδι με σοβαρό συντελεστή δυσκολίας.

 

Τώρα… τι όνειρο είδε ο Μίτσελ την παραμονή του αγώνα και τον χώρεσε στην επίθεση μαζί με όλους τους άλλους, ένας θεός το ξέρει. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός έκανε του… κεφαλιού του και δεν έπαιξε με σύνεση αλλά όταν σου χρωστάει η μπάλα, δεν μπορείς να το… αρνηθείς.

 

Η «νεολαία» της Αντερλεχτ, που έχασε τον βασικό της τερματοφύλακα Πρότο στην προθέρμανση, έκανε πολλές τελικές, αλλά δεν είχε Μήτρογλου! Ούτε και το άστρο του Μίτσελ!

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

0-3

 

ΣΚΟΡΕΡ: 17΄, 56΄, 72΄ Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάγκεν (Νορβηγία)

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 25΄ Μίτροβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45΄ Ν’ Σακαλά, 50΄ Μπρούνο – 24΄ Σάμαρης, 28΄ Μανιάτης, 35΄ Μανωλάς

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ν’ Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πραέτ (74΄ Ατσεαμπόνγκ), Μπρούνο, Σουάρες, Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Σαβιόλα (65΄ Ντομίνγκες, 78΄ λ.τ. Χολέμπας), Ολαϊτάν (57΄ Φουστέρ), Βάις, Μήτρογλου.

Scroll to top