03/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Ευρώπη και Ακροδεξιά

 

Με την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη ασχολούνται απόψε (21.30) στη Δημόσια Τηλεόραση η Οντίν Λιναρδάτου και η Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Η Ευρώπη –και όχι μόνο- βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή άνοδο της Ακροδεξιάς και του νεοναζισμού, φαινόμενα που σε αυτή την έκταση είχαν να εμφανιστούν από τη δεκαετία του ΄30. Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση αλλά και η κρίση αξιών τους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να αναζητούν λύσεις στα άκρα; Πόσο συνέβαλε στην άνοδο ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων ο αυξανόμενος ρατσισμός και η ξενοφοβία στις χώρες της Ευρώπης; Στην εκπομπή μιλούν οι Τάσος Γιαννίτσης, Βασιλική Γεωργιάδου και Κώστας Μποτόπουλος.

 

Νέο ντοκιμαντέρ

 

Η ομάδα του Αρη Χατζηστεφάνου, που υπέγραψε το «Debtocracy» και το «Catastroika», φτιάχνει ακόμη ένα ντοκιμαντέρ. Θέμα του, ο φασισμός. «Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αλλά και συγκεκριμένοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και εκδότες που την όπλισαν, τη χρηματοδότησαν και τη διαφήμισαν…» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αρης. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και η επίσημη ανακοίνωση του τίτλου όπως και η παρουσίαση του τρέιλερ θα γίνουν σε λίγες εβδομάδες. Ως γνωστόν στη χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ βοηθάει και ο κόσμος με δικές του προσφορές, όπως και χορηγοί τα ονόματα των οποίων δημοσιοποιούνται. Ηδη αρκετά ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης έχουν προσφερθεί να στηρίξουν την προσπάθεια. Εννοείται πως απορρίπτεται κατηγορηματικά οποιαδήποτε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες, ενώ όπως τα «Debtocracy» και «Catastroika», έτσι κι αυτό το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.

 

!  Mε το ντέρμπι της πρεμιέρας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για την Basket League αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εγκαινιάσει η ΔΤ, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 19.15, τις φετινές μπασκετικές μεταδόσεις της. Η συμφωνία της Δημόσιας Τηλεόρασης με τον ΕΣΑΚΕ θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

 

Oι «Πρωταγωνιστές» στη Νίκαια

 

Αλλάζουν ημέρα μετάδοσης οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη. Κανάλι όχι όμως, αφού θα συνεχίσουν να προβάλλονται στο Mega, κάθε Τρίτη γύρω στις 11.30. Στην πρεμιέρα του την επόμενη Τρίτη θα ασχοληθεί με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάνοντας ένα οδοιπορικό στα μέρη της Νίκαιας και συνομιλώντας με μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους του εκλιπόντος χιπ χόπερ.

Scroll to top