ΑΠΕ-ΜΠΕ

04/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: «Όχι στην επανεμφάνιση του νεοναζισμού»

Σε συνέντευξή του στο CNN International και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μίλησε για την πάταξη της Χρυσής Αυγής και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
      Pin It

Στην αρχή της συνέντευξης η δημοσιογράφος επισήμανε ολιγωρία όσον αφορά την πάταξη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι ήταν ο θάνατος του Παύλου Φύσσα που παρακίνησε σε δράση την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Δένδιας αντέτεινε ότι ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης υπήρχαν 33 ποινικές υποθέσεις, όμως αυτό που άλλαξε μετά τη δολοφονία του Φύσσα είναι ότι πλέον μπορεί να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση.

Κάποιοι αναρωτιούνται, συνέχισε η Κριστιάν Αμανπούρ, σχετικά με τη νομιμότητα προγραφής μιας ολόκληρης ομάδας και τη δίωξή της ως μια οργάνωση της μαφίας και κάποιοι ανησυχούν ότι αυτό θα αποτύχει και θα δημιουργήσει περισσότερη συμπάθεια γι' αυτούς. «Η γραμμή μας είναι σαφής και έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό. Το μόνο που ζητάμε από τη διακαστική εξουσία είναι να εφαρμόσει το νόμο, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», απάντησε ο υπουργός.

Ερωτώμενος για τη σχέση αστυνομίας – Χρυσής Αυγής, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι το θέμα ερευνάται πλήρως και έχει ήδη αποφέρει καρπούς καθώς εννέα ή δέκα τέτοιες περιπτώσεις βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και εξέφρασε την ανυποχώρητη θέση του ότι η ελληνική αστυνομία θα εξυγιανθεί από ρατσιστικά στοιχεία.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων, η ανεργία, η απέχθεια προς τους μετανάστες, όλα όσα έδωσαν στη Χ.Α. έδρες στο Κοινοβούλιο, εξακολουθούν να υφίστανται, σημείωσε η δημοσιογράφος του CNN και αναρωτήθηκε αν φοβάται η κυβέρνηση αντιδράσεις από την πλευρά των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί η ελληνική κοινωνία να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να επανεμφανιστεί ο νεοναζισμός, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:. Η κυβέρνηση δεν φοβάται επειδή έχει την πλήρη υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα μειωθούν σημαντικά λόγω της αποκάλυψης ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

efsyn.gr

Scroll to top