Pin It

12Ραγδαία πτώση της Χρυσής Αυγής και διατήρηση της «βραχείας κεφαλής» του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταδεικνύει δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Rizopoulos Post». Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 8,5% στην πρόθεση ψήφου, πέφτοντας κατά έξι μονάδες σε σύγκριση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις δυνάμεις του κατά μία μονάδα και φτάνει το 29,5%, ενώ αντίστοιχη αύξηση έχει η Ν.Δ. που φτάνει το 29%. Μετά τη Χ.Α. ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι Αν.Ελλ. με 6%. H ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εξασφαλίζει τώρα την είσοδό της στη Βουλή καθώς ανέβηκε από το 2,5% στο 4%. «Αλλο Κόμμα» δηλώνει ότι στηρίζει το 8,5%.Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 37% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «Κανένα» επέλεξε το 15,5% των ερωτηθέντων και το 23,6% απάντησε «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

 

Την ίδια ώρα, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν νιώθει καθόλου σίγουρο για το μέλλον.

 

Δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση εμφανίζεται το 85% των ερωτηθέντων, εν αντιθέσει με το 14% που δηλώνει ικανοποιημένο με την κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα, στην ερώτηση αν «μετά τα τελευταία γεγονότα θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση», το 54% απάντησε «συμφωνώ απόλυτα» και «μάλλον συμφωνώ» το 14%, ενώ «διαφωνεί απόλυτα» το 8% και «μάλλον διαφωνεί» το 8%.

 

Scroll to top