04/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα άκουσε ο Βενιζέλος

Το στραπάτσο με τη μη προφυλάκιση των τριών χρυσαυγιτών βουλευτών επαναφέρει το ζήτημα πολιτικού εγκλωβισμού του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της συγκυβέρνησης.
      Pin It

Το στραπάτσο με τη μη προφυλάκιση των τριών χρυσαυγιτών βουλευτών επαναφέρει το ζήτημα πολιτικού εγκλωβισμού του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της συγκυβέρνησης

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Εσωτερικές γκρίνιες δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ η ψυχρολουσία που υπέστη η κυβέρνηση με την απόφαση μη προφυλάκισης των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

 

Παρά την προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος να κρατήσει διακριτικές αποστάσεις από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του Μαξίμου και την παράλληλη προεδρική έκκληση να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι για το θέμα, κομματικά στελέχη φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της συνεργασίας με τη Ν.Δ. και του πολιτικού εγκλωβισμού του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της συγκυβέρνησης, χωρίς σαφές πλαίσιο και «σχέδιο αποτυπωμένο στο χαρτί».

 

Κριτική στο Πολιτικό Συμβούλιο

 

Στο προχθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο αρκετά μέλη του οργάνου άσκησαν έντονη κριτική κατά των επιλογών του Ευάγγελου Βενιζέλου, στηλιτεύοντας τη διαρκώς συναινετική σύμπλευση με τον Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα, όπως τόνισαν, τις ατυχείς «εμπνεύσεις» του πρωθυπουργού και των συνεργατών του να τις χρεώνεται αρνητικά και το ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια ώρα αδυνατεί να καρπωθεί οφέλη έστω και κατ’ ελάχιστον, ως απόρροια της έλλειψης διακριτού στίγματος και θέσεων.

 

Δυσφορία εκφράζεται εξάλλου και για τους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά, με κορυφαία παραδείγματα τους Φαήλο Κρανιδιώτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη, οι οποίοι αναμασούν σχεδόν καθημερινά την ακροδεξιά εμπρηστική επιχειρηματολογία τους, έχοντας την άνωθεν κάλυψη από το πρωθυπουργικό μέγαρο.

 

Πάντως χθες, η ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής διατυπώθηκε και από επίσημα χείλη (και όχι μέσω διαρροών όπως την Τετάρτη), με τον γραμματέα της Κ.Ο., Παναγιώτη Ρήγα, να στηλιτεύει την προσπάθεια εντυπωσιασμού και τις υψηλές προσδοκίες που παρουσιάστηκαν στην κοινή γνώμη εκ μέρους του Μαξίμου, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές και για τη Δικαιοσύνη. «Υπήρχε μια απογοήτευση, γιατί θεωρούσαμε ότι από πλευράς Δικαιοσύνης θα είχαμε αντιμετωπίσει με την προφυλάκιση την απειλή της Χρυσής Αυγής. Δεν έγινε αυτό, επομένως κάποιος φταίει», δήλωσε στον «Βήμα FM».

 

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν χθες οι 18 γραμματείς των Τομέων Πολιτικής και Δράσης του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, στον Τομέα Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, στον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και στον Τομέα Παιδείας ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Ανδρεόπουλος.

 

[email protected]

 

Scroll to top