06/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο»

Οι δύο Ηλίες της Χ.Α., Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, απαρνιούνται τον ναζισμό, καταγγέλλουν τη βία, δεν αποδέχονται εμπλοκή τους σε «τυχαία» περιστατικά, όπως η δολοφονία του Φύσσα, και θεωρούν συκοφαντικές τις κατηγορίες σε δυο πανομοιότυπες απολογίες.
      Pin It

Οι δύο Ηλίες της Χ.Α., Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, απαρνιούνται τον ναζισμό, καταγγέλλουν τη βία, δεν αποδέχονται εμπλοκή τους σε «τυχαία» περιστατικά, όπως η δολοφονία του Φύσσα, και θεωρούν συκοφαντικές τις κατηγορίες σε δυο πανομοιότυπες απολογίες

 

Κασιδιάρης: «Στην καθημερινότητα [ο Ν. Μιχαλολιάκος] αποκαλείται και αρχηγός, όχι όμως πρόεδρος, κυρίως λόγω της γραφικότητας που έχει αποκτήσει ο συγκεκριμένος όρος στην ελληνική πολιτική ζωή»

 

Της Αντας Ψαρρά

 

χρυση αυγηΠολλές οι ομοιότητες στις καταθέσεις των βουλευτών, ειδικά στην «αταλάντευτη» καταγγελία της βίας, στην άρνηση οποιασδήποτε σχέσης με τον ναζισμό, στην ανύπαρκτη στρατιωτική δομή της οργάνωσης, στην απόδοση των κατηγοριών μόνο σε συκοφαντίες και απόφαση για πολιτική δίωξη και πάνω από όλα στην πλήρη άρνηση κάθε εμπλοκής τους σε τυχαία περιστατικά βίας και φυσικά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η οργάνωση με τα μέλη-φάντασμα είναι ένας… άσπιλος και αμόλυντος οργανισμός Ελλήνων εθνικιστών, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

 

* «Η δίωξη είναι ξεκάθαρα πολιτική, όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Βορίδη, που την είχε προαναγγείλει. Είχε δηλώσει στις 19/9/2013 στο ΜΕΓΑ ότι για να αντιμετωπιστεί η Χ.Α. πρέπει να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση. Συμπεραίνω ότι πίσω από την εις βάρος μου δίωξη κρύβεται μια ωμή παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας που καταργεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

 

Αποκηρύσσουν τον Πρωτεσίλαο

 

Ερωτάται για τον Πρωτεσίλαο (καταστατικό) και αν απηχούν τις θέσεις της Χ.Α. όσα είναι εκεί γραμμένα. «Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα. Αλλωστε στις δεκάδες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία και σε οικίες μελών δεν βρέθηκε πουθενά κάποιο από αυτά τα έγγραφα. Ο δημοσιογράφος που τα έχει προσκομίσει είναι μανιώδης υβριστής της Χ.Α. και έχει καταγγελθεί επανειλημμένως ως συκοφάντης του κόμματός μου. Εχει μάλιστα συγγράψει και ένα υβριστικό βιβλίο κατά της Χ.Α. με τίτλο “Η μαύρη βίβλος της Χ.Α.”», αναφέρει στην κατάθεσή του.

 

Στη συνέχεια επικαλείται το καταστατικό της Χ.Α. που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο (μετά τις εκλογές του 2012). Ακολούθως ερωτάται και περιγράφει τη δομή της οργάνωσης όπου ο ίδιος συμμετέχει στο γραφείο Τύπου, ενώ χαρακτηρίζει τα περί στρατιωτικής δομής ανοησίες.

 

Για τον ρόλο του αρχηγού: «Στην καθημερινότητα αποκαλείται και αρχηγός, όχι όμως πρόεδρος [ο Ν. Μιχαλολιάκος], κυρίως λόγω της γραφικότητας που έχει αποκτήσει ο συγκεκριμένος όρος στην ελληνική πολιτική ζωή».

 

Ερωτάται για το ΕΓΕΡΘΕΙΤΟ του βουλευτή Γερμενή. «Εξ όσων γνωρίζω επρόκειτο για μια προσωπική πρωτοβουλία του βουλευτή μας, μη σχεδιασμένη και αυθόρμητη, που επήλθε ως αντίδραση στον συνεχή πόλεμο των δημοσιογράφων [...] Υπενθυμίζω ότι τα ίδια πρόσωπα που διαμαρτυρήθηκαν, δηλαδή οι δημοσιογράφοι των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων, σηκώνονταν όρθιοι και στέκονταν προσοχή τη στιγμή που προσέρχονταν σε αίθουσα Τύπου ο κ. Παπανδρέου».

 

«Στα οχυρά της Μακεδονίας»

 

Ερωτάται για τη σχέση με το ναζισμό. «Η Χ.Α. εκφράζει τον εθνικισμό των Ελλήνων, επομένως είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε ταύτιση με ιδεολογίες που εκφράζουν άλλα έθνη. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Γερμανικό Εθνικοσοσιαλισμό, τονίζω ότι κατά την εισβολή η θέση κάθε Ελληνα εθνικιστή ήταν στα οχυρά της Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των εισβολέων».

 

«Στις εκδηλώσεις της Χ.Α. δεν προβλέπεται παράταξη τύπου στρατιωτικού αγήματος. [...] Δεν υπάρχει σχεδιασμός ή εντολή για χρήση στολής σε δημόσιες εκδηλώσεις. Για λόγους αισθητικής, προσωπικά, εκτός Κοινοβουλίου προτιμώ να φορώ κάποια από τα μαύρα t-shirts με το λογότυπο της Χ.Α. Αυτό πράττουν και τα άλλα στελέχη και θεωρώ πως αφού λειτούργησε ο μιμητισμός, τα μπλουζάκια αυτά καθιερώθηκαν ως μόδα».

 

Σχετικά με την εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και στη χρήση όπλων απαντά: «Οι οργανώσεις έχουν το δικαίωμα να διοργανώνουν κατασκηνώσεις στην ύπαιθρο και είδαμε προσφάτως αναπαραστάσεις αρχαιοελληνικών αγωνισμάτων όπως τοξοβολία, ακοντισμό, οπλιτοδρομία και πάλη. Καταθέτω δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” όπου μέλη του ΚΚΕ διοργανώνουν μαθήματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών».

 

«Οσον αφορά την αρχαία κρυπτεία [σπαρτιατικός νόμος εξόντωσης δούλων και μύησης νεαρών Σπαρτιατών], την οπλική φάλαγγα κ.λπ., τις έχω χρησιμοποιήσει συμβολικά σε ομιλίες μου ιστορικού περιεχομένου».

 

«Επαναλαμβάνω ότι τον Ρουπακιά τον είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση, δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος».

 

Αρνείται τα πάντα ο Παναγιώταρος

 

* «Αρνούμαι την κατηγορία. Το κόμμα της Χ.Α. είναι αναγνωρισμένο από τον Αρειο Πάγο με κατατεθειμένο καταστατικό. [...] Εγώ έχω υπάρξει θύμα πολλών επιθέσεων πολιτικής βίας».

 

«Το υποτιθέμενο καταστατικό είμαι σίγουρος είναι δημιούργημα της φαντασίας του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά. Γνωστού για τις απολύτως εχθρικές διαθέσεις έναντι της ιδεολογίας μας και του κόμματός μας. Η αξιοπιστία του έχει την ίδια αξία με μια υποτιθέμενη δική μου κατάθεση ως μάρτυρας κατηγορίας για υπόθεση του Βελουχιώτη ή του Στάλιν».

 

«Ο Αρχηγός της Χ.Α. ή Γ.Γ. ή κος Μιχαλολιάκος είναι οι τρεις προσφωνήσεις προς το ίδιο πρόσωπο αναλόγως της διάθεσης του προσφωνούντος. Ο λόγος του έχει την ίδια βαρύτητα με τον λόγο των υπολοίπων και δεν είναι ανεξέλεγκτος. Η άποψή του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στις σοβαρές αποφάσεις και λαμβάνεται υπόψη».

 

Στην ερώτηση περί ναζισμού διευκρινίζει ότι «έχουμε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, όπως κάθε Ελληνας πολίτης και όχι μόνο».

 

«Οι ομάδες περιφρούρησης των εκδηλώσεων για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο πλήθος πρέπει να έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, όπως πορτοκαλί φοσφοριζέ γιλέκα, τζόκεϊ και περιβραχιόνια. Το συγκεκριμένο βήμα (της χήνας) έγινε μία μόνο φορά στον Μελιγαλά από μικρό αριθμό 30 ατόμων και δεν γνωρίζω αν κάποιος τους έδωσε εντολή».

 

«Η Χ.Α. δεν έχει μέλη λόγω αυτοπροστασίας από κακόβουλους και του όγκου των οπαδών της, άλλα μόνο υποστηρικτές. Κάρτα υποστηρικτού δίδεται για όποιον ζητάει επίμονα να γίνει μέλος».

 

Εμφύλιος και αναταραχή

 

Για τα περιστατικά Ραφήνας, Μεσολογγίου (έλεγχος πιστοποιητικών αλλοδαπών) καταθέτει ότι δεν έγιναν με κεντρική εντολή, ενώ για τις λαϊκές αγορές ισχυρίζεται ότι είχαν κληθεί από απεγνωσμένους μικροπωλητές.

 

«Ερώτηση: Σε συνέντευξή σας στο BBC είχατε πει ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνει εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους υγιείς Ελληνες πολίτες και σε λαθρομετανάστες και τους υποστηρικτές τους που έκαψαν την Αθήνα. Τι εννοείτε εμφύλιος πόλεμος;»

 

«Η δήλωσή μου διατυπώθηκε ορθότερα όταν αντιλήφθηκα ότι χρησιμοποίησα λάθος έκφραση στα αγγλικά, διότι μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών δεν είναι εμφύλιος αλλά αναταραχή».

 

Δήλωσε ότι οι ανήλικοι που προσέρχονται στις πορείες πρέπει να συνοδεύονται, ενώ για την επωνυμία «Κένταυροι» παρέπεμψε στον κ. Μεϊμαράκη.

 

Τέλος, για το τηλεφώνημα που δέχτηκε το βράδυ της δολοφονίας από τον Λαγό ισχυρίστηκε ότι αφορούσε την εκδήλωση διανομής τροφίμων στη Νίκαια, ενώ απέδωσε σε τυχαίο περιστατικό την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και αρνήθηκε ότι ο πύρινος λόγος του όταν μίλησε στη Ζώνη είχε οποιαδήποτε σχέση.

 

Scroll to top