07/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PALMOS ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟ TVXS.GR

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη Χ.Α.

Το 77% πιστεύει ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης.
      Pin It

Το 77% πιστεύει ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης

 

2,6 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όμως στην παράσταση νίκης προηγείται η Ν.Δ.

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευθύνες στην κυβέρνηση για καθυστερημένη αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής καταλογίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Παράλληλα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη «θεωρία των δύο άκρων», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2% της Ν.Δ.

 

Στην ερώτηση «θεωρείτε πως η κυβέρνηση έχει ευθύνη για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση τυχόν εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής», το 77% απάντησε θετικά, ενώ μόνο το 15% διαφώνησε. Οσον αφορά δε τη «θεωρία των δύο άκρων», το 52% διαφωνεί, ενώ μόλις το 16% εκφράζει θετική άποψη. Ενδιαφέρον προκαλεί πάντως το γεγονός ότι το 21%, ποσοστό διπλάσιο από την εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής, διαφωνεί με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της. Παράλληλα, το 20% θεωρεί ότι η Χ.Α. δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

 

Οσον αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 27,8. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι Αν.Ελλ. 6,3%, το ΚΚΕ 6,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,5%. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,6%, ενώ, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της δημοσκόπησης, «ένα σημαντικό ποσοστό αρνείται να απαντήσει, πράγμα που καθιστά όλες τις προβλέψεις αβέβαιες». Στην παράσταση νίκης προηγείται η Ν.Δ. με 49% έναντι 30% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 41%, ο «Κανένας» ακολουθεί με 30%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 27%. Παράλληλα, το 57% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, εν αντιθέσει με το 39% που ουσιαστικά επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Το 52% θεωρεί ότι ο απεγκλωβισμός της χώρας από το Μνημόνιο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ το 35% την παραμονή της χώρας στο ευρώ με κάθε τρόπο. Κάμψη στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής παρατηρείται πάντως και σε δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με την οποία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 6,4%.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top